Părinții vor mai multă siguranță pentru copiii care merg la școală cu autobuzele RAT Craiova

911
Mostră de comportament în autobuz, Craiova / Sursa foto: Grup Control RAT Craiova, Facebook (2021)
Reclame

Un consilier local din Craiova cere o prezență mai numeroasă a polițiștilor locali în mijloacele de transport în comun. Acesta spune că a primit mai multe sesizări de la părinți privind siguranța copiilor care circulă cu RAT. Problema o reprezintă indivizii – unii dintre ei cu probleme psihice, alții – oameni ai străzii, care circulă în mod frecvent cu tramvaiul sau autobuzul. De altfel, cei care călătoresc în mod regulat cu transportul în comun au asistat cel puțin o dată la un episod în care cei la care se face referire au avut un comportament cel puțin agasant, uneori cu remarci sexuale, mai ales în față de tinere.

În ultima perioadă, mai ales de când a început școala, am primit sesizări de la părinți că în autobuze circulă tot felul de persoane dubioase, care, într-un fel sau altul, se iau de copiii care circulă. Cineva mi-a solicitat în mod expres, dacă se poate, să fie mai mulți angajați de la Poliția Locală în aceste autobuze, ca să prevină aceste lucruri. Există și la IPJ câteva sesizări în acest sens și cred că ar trebui să facem ceva, pentru că, din acest motiv, părinții încep să fugă de transportul în comun”, a spus Cosmin teodorescu în plenul Consiliului Local Craiova, reunit în ședința ordinară din această lună.

Primarul Craiovei a explicat că problema va fi rezolvată la anul, când parcul auto al RAT va dispune de mai multe mașini și tramvaie.

Din cauza asta ne dorim foarte mult ca, de anul viitor, din februarie, când avem toate autobuzele și tramvaiele noi, să putem să extindem transportul școlar. Deci, avem în plan toate lucrurile acestea, dar le facem când avem și toată infrastructura pusă la punct. Am făcut licitația, s-a terminat de doi ani, acum așteptăm să ne livreze autobuzele în termenul care, desigur, e convenit în contract. Undeva prin februarie credem că le vom avea pe toate, plus cele 17 tramvaie”, a răspuns primarul Olguța Vasilescu.

În prezent, două școli sunt prinse în programul de transport școlar: Școala Gimnazială ”Traian” și Școala Primară „Terraveda”, iar autobuzele care le deservesc circulă pe patru trasee.

În altă ordine de idei, Teodorescu a cerut și amenajarea stațiilor de pe Traseul 9, a cărui prelungire până la Parcul Industrial a fost votată de Consiliul Local: ”Există o problemă cu stațiile, pentru că nu sunt amenajate. Nu doar pe acest traseu, și în Craiova există o problemă generalizată cu asta. De la ieșire din oraș, din zona Lăpuș, până dincolo de Metro, stațiile, practic, nu există. Oamenii coboară în stradă”.

Conform responsabililor de la Direcția Servicii Publice din Primăria Craiova, amenajarea stațiilor de autobuz de pe acest traseu va începe săptămâna viitoare.

ALEGEREA EDITORULUI