(Video) Premieră națională, la Craiova. Șase scafandri au jucat șah subacvatic și au doborât recordul de stat sub apă

1425
Reclame

Eveniment inedit la Complexul de agrement acvatic Water Park din Craiova. Membrii unui club montan din județul Gorj au încercat și au reușit, astăzi, să doboare două recorduri naționale de stat sub apă și să înregistreze și primul record la jocul de șah subacvatic. Unul dintre ei este salvamar la Water Park.

La provocare au participat șase alpiniști licențiați și în scufundări. La ora 10.00 au coborât pe fundul unuia dintre bazinele complexului de agrement, unde a trebuit să reziste patru ore, ca să doboare precedentul record național. Ei fac parte din Clubului Montan „White Wolf” din Baia de Fier, condus de Gabriel–Dan Chiriac, și el concurent la evenimentul de azi. ”Astăzi încercăm să stabilim trei recorduri naționale. E vorba de recordul de scufundare autonomă individuală, ca durată, apoi, tot ca durată, de o scufundare de grup și, pentru prima dată în țară, avem un concurs subacvatic de șah. Ideea asta am preluat-o, am modificat-o și noi am făcut totul în apă”, a explicat organizatorul evenimentului.

Participanții și-au atins țelul. La ora 14.00 au doborât și înregistrat cele trei recorduri naționale. Ei au continuat să joace șah scufundați încă o jumătate de oră. Acum sunt ”ași naționali” ca scafandri. Unii dintre ei aveau deja de câțiva ani licență pentru a practica scufundările, alții abia au obținut-o. Scafandri speră să fie cât mai mulți cei care vor îmbrățișa activitățile subacvatice atât de suprafață, cât și de profunzime, sport pe care încearcă să-l promoveze.

Organizatorul evenimentului, Gabriel-Dan Chiriac, deține și un record la paraşutism, sărind de la peste 7.000 de metri.

 

ALEGEREA EDITORULUI