Primăria Craiova a eliberat în ultima perioadă zeci de autorizații de construire pentru chioșcurile care se află pe terenul de peste 17.000 mp pe care Mitropolia Olteniei îl are pe Strada George Enescu. Este vorba despre 16 spații comerciale amplasate lângă Catedrala ”Sfântul Ioan Botezătorul” din Craiovița, aflată în proces de construcție de trei decenii.
Fiind proprietara terenurilor pe care se află spațiile comerciale, Mitropolia Oltenia – Arhiepiscopia Craiovei este cea care a solicitat, pentru firmele chiriașe, documentele de urbanism. Motivul este reamenajarea fațadelor chioșcurilor. Era timpul. Zona arată ca un bazar pakistanez.
”Toate chioșcurile din municipiul Craiova trebuie să respecte Regulamentul aprobat în 2014 de Consiliul Local al Municipiului. Pe baza acestui document, Primăria Craiova și Poliția Locală a notificat și proprietarii chioșcurilor de pe terenurile Arhiepiscopiei Craiova, din cartierul Craiovița. Astfel, și aceste chioșcuri vor fi amenajate la fel ca toate celelalte de pe domeniul public, conform Regulamentului. Autorizațiile de construire au fost deja eliberate”, a explicat, pentru StiriCraiova, purtărorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Marina Andronache.
Conform autorizațiilor de urbanism emise, toate cele 16 corpuri vor avea fațadele standard.
Tâmplăria exterioară trebuie să fie în nuanţă wenge, la partea superioara a aticului de izopan se va realiza un bandou de lambriu pentru exterior de culoare stejar natur, pe care se va prinde profil lambriu de exterior WPC de culoare chocolat. Restul de atic se va vopsi bej.
Marcarea acceselor în spaţii se va face conformHCL 846/2013. Lambriul pentru exterior şi profil lambriu exterior „V” vor asigura continuitate păstrând aceeași înălţime faţă de cota „0”, pentru toate spaţiile comerciale propuse pentru modernizare. Fațadele vor fi din punct de vedere cromatic şi arhitectural tratate în mod unitar cu celelalte spaţii învecinate. Construcţia va avea caracter provizoriu şi va fi desfiinţată prin grija şi pe cheltuiala beneficiarului în termen de 30 de zile de la sesizarea în scris în funcţie de necesităţile din zonă fără a solicita deapăgubiri – se mai arată în AC-urile emise de municipalitate.