Proprietarul ”Castelului Fermecat”, amendat pentru că a schimbat pavelele din jur

3513
Așa arătau vechile pavele de la Castelul fermecat. Sursa foto: Facebook
Reclame
Operatorul economic care deține în proprietate ”Castelul fermecat”, din Parcul ”Nicolae Romanescu”, a fost sancționat de Poliția Locală, pentru că a înlocuit pavelele din jurul construcției. Terenul pe care se află clădirea este concesionat de la Primăria Craiova, iar lucrarea a fost făcută fără autorizație. Cu atât mai mult cu cât reamenajarea s-a făcut într-un monument istoric. Un consilier local a fost cel care a observat modificarea și a sesizat autoritățile. Administratorul afacerii de la Castelul Fermecat este Robert Siclitaru, fiul omului de afaceri Iulian Siclitaru, care mai deține și Restaurantul ”Perinița” și Clubului ”One Pub”.
Așa arătau vechile pavele de la Castelul fermecat. Sursa foto: Facebook
Castelul din parc este proprietate privată, știați? Mai mult decât atât, (conform spuselor celor din Primărie) proprietarul executa lucrări fără autorizație. Am aflat și eu acum câteva săptămâni când mă plimbam liniștit prin parc și am observat cum se lucra de zor la schimbarea pavajului original cu un pavaj modern. Am dat informația mai departe, primăria a verificat, a sistat lucrările, amendat proprietarul și a dispus să se readucă la starea inițială. Acum realist vorbind mi se pare aproape imposibil să fie readus pavajul la starea inițială, dauna este deja făcută, vechile pavele și pietre istorice zac rupte pe paleți în jurul castelului. Oare când o să ne învățăm să prețuim patrimoniul istoric pe care îl avem în loc să ne batem joc de el?”, a scris consilierul local USR Eduard Cîrceag pe Facebook.
Așa arată noul pavaj montat de proprietarii imobilului din parcul monument. Sursa foto: Eduard Cîrceag, Facebook
Reprezentanții Primăriei Craiova confirmă că proprietarul trebuie să repună vechile pavele
Castelul este proprietatea unei societăți comerciale, fiind privatizat imediat după Revoluție, iar terenul este concesionat. Având în vedere că proprietarul a efectuat, recent, unele modificări la nivelul pavajului, Poliția Locală a aplicat amendă și s-a dispus readucerea pavajului la starea inițială”, au precizat reprezentanții municipalității craiovene, la solicitarea Stiricraiova.ro.
Sursa foto: Facebook