Servicii sexuale, în schimbul mesei și cazării. Urma pierdută a banilor oferiți de guvern pentru găzduirea refugiaţilor

1434
Silvia Tăbușcă / Foto: Reporter 24
Reclame

Mulţi dintre refugiaţii ucraineni veniţi în România, în special femei şi copii, ajung victime ale traficului de persoane. Necunoscându-şi drepturile, sunt forţaţi fie să muncească, fie să presteze favoruri sexuale, în schimbul cazării şi mesei. Silvia Tăbuşcă, consultant internațional în combaterea traficului de ființe umane și a criminalității organizate, a vorbit într-un interviu pentru Reporter 24, despre cum este gestionată criza refugiaţilor ucraineni în România.

Discuţia a pornit de la dezvăluirea site-ului că nimeni nu verifică modul în care se cheltuiesc banii puşi la dispoziţie de guvern pentru găzduirea refugiaţilor.

Programul 50/20, iniţiat de Guvernul României pentru decontarea cheltuielilor de cazare şi masă pentru refugiaţi, nu este eficient, arată Silvia Tăbuşcă, specialist în combaterea traficului de persoane.

“MULTE PERSOANE FIE SUNT OBLIGATE SĂ OFERE ÎN SCHIMBUL CAZĂRII ŞI MESEI MUNCĂ, FIE CHIAR SERVICII SEXUALE”.

Articolul integral pe Reporter 24: Silvia Tăbuşcă, specialist în combaterea traficului de persoane: Statul român încalcă obligaţii internaţionale şi standardele de protecţie a refugiaţilor (VIDEO)