Aeroportul Craiova cumpără echipamente și utilaje în valoare de 12 milioane de euro. Azi încep lucrările la noul terminal

994
Exemplu de utilaj care poate fi achiziționat de Aeroportul Craiova / Sursa foto: Facebook Sorin Manda
Reclame

Mai multe echipamente pentru servicii de prevenție și intervenție împotriva incendiilor, dar și pentru buna funcționare a pistei în cazul condițiilor meteo nefavorabile, vor fi achiziționate de Aeroportul Internațional Craiova. Cheltuielile sunt asigurate printr-o nouă finanțare europeană, în valoare de aproape 60 de milioane de lei. Contractul a fost semnat, joi, la Ministerul Transporturilor.

Este vorba despre autospeciale pentru curățarea pistei și pentru îndepărtarea zăpezii, pentru degivrarea pistei și a aeronavelor, pentru determinare coeficientului de frânare pe suprafețele aeroportuare și de autospeciale pentru stingerea incendiilor. Potrivit ministrului Sorin Grindeanu, achiziția are o valoare de 12 milioane de euro, este obligatorie pentru respectarea regulamentelor internaționale din domeniul aviației, și va fi finanțată prin FEDR. Procedura trebuie să se încheie până cel mai târziu la sfârșitul anului 2023.
Autospecialele și dispozitive speciale pentru aeroporturi, 14 la număr, sunt de ultimă generație, precizează directorul general al Aeroportului din Craiova.
În acest moment, Aeroportul International Craiova implementează mai multe proiecte în valoare totală de aproape 150 de milioane de euro. Investițiile aflate în desfășurare, precum și politica de dezvoltare a ofertei de zboruri, fac parte din strategia noastră de a transforma Aeroportul Internațional Craiova în principalul motor de dezvoltare a regiunii și unul dintre cele mai sigure și moderne aeroporturi din țară”, declară Sorin Manda.
În altă ordine de idei, astăzi este marcată oficial începerea lucrărilor pentru extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova, un proiect de circa 100 de milioane de euro. Este vorba, în principal, de construirea unui noi terminal de pasageri care va putea deservi 807 pasageri la ora de vârf.
Lucrările sunt executate de asocierea Construcții Erbașu SA – Grup Primacons SRL – Váhostav– SK a.s. Valoarea totală a contractului este de 348.193.438,35 lei fără TVA. Durata de execuție este de 25 luni, respectiv până în luna iunie 2024.

 

ALEGEREA EDITORULUI