Marea familie din UMF Craiova: șefii și soțiile au între 2 și 11 slujbe la stat, plus afaceri private

12616
Colaj foto preluat de pe Libertatea.ro
Reclame

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova pare o mare familie, unde rectorul, decanii și profesorii au timp să lucreze și în spitale, mai ales cele de stat, dar și la firmele personale. Iar câștigurile sunt cu mult peste medie, scrie Valeriu Nicolae într-un nou articol publicat de Libertatea.

Conform publicației, la UMF Craiova sunt cel puțin 22 de soți și soții în situația analizată. Valeriu Nicolae nu a numărat copiii sau alte rude apropiate și nici nu a verificat toate spitalele de stat din Craiova, ci doar la două din cinci. Așadar, sunt minimum 22 de familii angajate la o universitate mică din provincie și, în același timp, la 2 spitale de stat.

Media câștigului acestor familii este de 631.643 de lei pe an. Media metrilor pătrați locuibili peste care sunt proprietari este de 451 mp. Jumătate dintre ei au și afaceri private pe lângă minimum două slujbe la stat (universitate și spital), cu un profit mediu de 1.597.933 de lei pe an”, notează Valeriu Nicolae.

Acesta prezintă trei dintre cazuri – familia rectorului, fostului rector și familia decanului de la Facultatea de Medicină. ”Nu sunt nici pe departe cele mai spectaculoase”, menționează Nicolae.

Spre exemplu, familia rectorului Universității de Medicină și Familie din Craiova, Dan Ionuț Gheonea, primește de la stat 390.000 de euro brut pe an sau peste 19.000 de euro net pe lună, din 11 locuri de muncă la stat.

Ion Rogoveanu, rectorul anterior, era exact în aceeași situație. Atât el, cât și soția lucrau și la UMFC și primeau împreună bani de la stat din 11 locuri. Suma brută plătită de statul român în 2018 familiei celor doi a fost de 177.156 de euro.

Citeşte întreaga ştire pe Libertatea: Am numărat 22 de familii la Universitatea de Medicină din Craiova. Majoritatea lucrează și la spitalele de stat, rezultă câștiguri uriașe