ETI mai deschide o linie de producție în fabrica de la Craiova

3994
Sursa foto: craiovaforum.ro
Reclame

Compania Eti European Food Industries, care deține în Parcul Industrial o fabrică de dulciuri, prima din afara Turciei, va înființa o nouă linie de producție. Fabrica de la Craiova, inaugurată în mai 2016, are în prezent trei linii operaționale. Aici se produc diverse sortimente de biscuiți sărați și sticksuri, dar și cu creme și jeleuri. Cea de-a patra linie va produce napolitane.

Investiția în nouă linie tehnologică este estimată la 300.000 de euro. Compania vrea să demareze lucrările în decembrie 2022 și să le finalizeze în februarie 2023. ETI nu își extinde construcțiile, ci va optimiza suprafața unei clădiri care momentan deservește ca depozit de produse finite.

În prezent, în linia 1 se produc biscuiți crackers, sticksuri și biscuiți tip petit beurre. Capacitatea maximă este de 4 tone/zi și 11.244 pe an. Pe linia 2 de producție se fabrică biscuiți umpluți cu cremă de cacao și biscuiți pentru copii, cantitatea maximă fiind de 2 tone pe zi și 5100 t/an. Din linia 3 de producție ies biscuiți cu bezele, biscuiți cu jeleuri, biscuiți cu creme și digestivi. Aici pot fi produse 2 tone pe zi și 6.795 tone/an.

Linia 4 de producție, unde se vor face napolitane simple și glazurate cu ciocolată, va avea o capacitate maximă de producție de 3 tone pe zi și 8.622 tone pe an. Produsele obținute sunt și vor fi comercializate pe piața internă și externă.

Turcii s-au lăsat convinși să investească în Craiova fiindcă autoritățile le-au pus la dispoziție terenul de circa 8 hectare din parcul industrial (zona aparține de Ghercești), pe care l-au concesionat pe 75 de ani, dar și spațiul necesar pentru birourile pentru personalul administrativ. În plus, aceștia au obținut și un ajutor de stat obținut pentru construcția fabricii în valoare de 6 milioane de euro. Investiția turcilor s-a ridicat la peste 40 de milioane de euro.