Clădirea Filarmonicii Oltenia va fi modernizată din temelii

1787
Filarmonica Oltenia din Craiova / Sursa foto: zigzagprinromania.com
Reclame

Autoritățile locale au pus în mișcare documentația pentru reabilitarea clădirii care adăpostește Filarmonica Oltenia. De când funcționează aici instituția de cultură nu a avut niciodată parte de reparații capitale. În urmă cu 15 ani au mai avut loc mici intervenții la partea de interior. Municipalitatea craioveană a emis recent un certificat de urbanism pentru ”modernizare clădire tip teatru-Filarmonica Oltenia”. Pentru început se va face o expertiză tehnică și DALI (documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie) pe acordul-cadru pe care Primăria Municipiului Craiova (PMC) îl are pentru servicii de proiectare.

Potrivit reprezentanților PMC, se va interveni la structura clădirii, acoperiș, instalații, va fi pusă la punct infrastructura de securitate la incendii, dar și partwa pe care publicul o observă în primul rând, respectiv cea de design. Se va face inclusiv un studiu privind acustica sălii de concerte, pentru a fi optimizată. Așadar, clădirea va fi reparată și modernizată complet.

Imobilul, compus din construcție și teren intravilan (1.360 mp) aparține domeniului public al municipiului Craiova. Este situată în zona protejată a perimetrului Centrului Istoric al Craiovei, pe Calea Unirii nr. 16.

Filarmonica Oltenia a fost mulți ani singura instituție autonomă de profil în regiunea Olteniei. A fost fondată în anul 1904 și reorganizată prin decret regal în anul 1947. În prezent, activitatea artistică se desfășoară pe mai multe compartimente, cuprinzând Orchestra Simfonică, Orchestra de Cameră, Corala Academică și mai multe grupuri camerale, band-uri, symphonic jazz orchestra etc.

Mai multe despre Filarmonica Oltenia AICI.