O primărie din Dolj vrea să închirieze un patinoar pentru sărbătorile de Crăciun

1586
Foto cu rol ilustrativ, sursa: bistriteanul.ro. Exemplu de patinoar într-o comună din Bistrița, singurul amenajat vreodată în mediul rural din acest județ. Patinoarul s-a bucurat de un mare succes, conform bistriteanul.ro
Reclame

Locuitorii dintr-o comună doljeană ar putea avea de aceste sărbători, în premieră pentru mediul rural din județ, patinoar la ei acasă. Consiliul Local Coșoveni urmează să decidă, în ședința din această lună, dacă este de acord cu propunerea primarului Virgil Grigore de a închiria și amplasa în comună un patinoar. Tot atunci ar urma să fie introdusă pe lista taxelor și impozitelor locale și taxa pentru accesul doritorilor: 20 de lei pe oră, pentru adulți, și 15 lei pe oră, pentru copii.

Edilul din comună spune că propunerea a venit de la unul dintre aleșii locali și i s-a părut bună pentru că nu toți copiii au ocazia să ajungă la Târgul de Crăciun din Craiova.

Avem un loc de joacă și un parc pentru copii, unde se strâng ei seara, și acolo am propus să amplasăm un patinoar. Acolo vin mulți copii și nu au toți posibilitatea să meargă în centrul Craiovei ca să meargă la patinoar sau la un parc de distracții și am zis să facem și noi ce putem, cât putem. Bineînțeles, nu o să ne comparăm noi cu Craiova, dar va fi ceva bun. De fapt, propunerea a venit de la un consilier și am fost de acord cu ea, mi s-a părut o idee bună. Acum, dacă proiectul se votează – bine, dacă nu – nu e nicio problemă. La noi sunt 13 consilieri de la șase partide și fiecare votează cum vrea, deci nu se pune problema să știm de pe acum ce se va decide”, a declarat pentru Stiricraiova.ro primarul comunei Coșoveni, Virgil Grigorie.

Dacă proiectul va fi adoptat de Consiliul Local în ședința din 29 noiembrie, cheltuielile pentru închirierea patinoarului vor fi suportate din bugetul comunei. Amplasamentul va fi la locul de joacă de la Conacul ”Nicolau”.

Captură din proiectul de hotărâre care va fi dezbătut de CL Coșoveni în ședința din 29 noiembrie