Municipalitatea craioveană a anunțat că a început competiția pe www.europeanbestdestinations.com pentru cel mai frumos târg de Crăciun din Europa. Craiova este singurul oraș din țara noastră care apare în acest clasament. Orașul a plătit anul acesta circa 11.500 euro pentru a participa în continuare la concursurile organizate de site-ul european și, totodată, să fie promovat în diverse articole ca destinație turistică din România. În 2021, costurile cu înscrierea s-au ridicat la circa 24.000 de euro.
”Anul trecut am ieșit pe locul 6. Iar anul acesta, Craiova e, din nou, singura destinație selectată din România. Se poate vota o dată la 24 de ore, de pe un IP, pana pe 8 decembrie 2022. Va rugăm să ne susțineți!”, au transmis reprezentanții Biroului Imagine din cadrul Primăriei Craiova.
Printre celelalte orașe candidate pentru Cel mai frumos târg de Crăciun se numără Asti – Italia, Dresden, Essen, Rothenburg și Trier – Germania, Bruxelles și Brugess – Belgia, Medeira – Portugalia, Manchester – Anglia, Edinburgh – Scoția, Budapesta – Ungaria, Tallinn – Estonia, Gdansk – Polonia, Praga – Cehia, Montbeliard – Franța, Viena – Austria, Valkenburg – Olanda, Bratislava – Slovacia, Madrid – Spania.
Târgul de Crăciun din Craiova poate fi votat AICI
Iată cum este prezentată Craiova pe site-ul European Best Destination, la secțiunea unde orașul poate fi votat:
”Craiova este un oraș al oamenilor creativi și generoși, cu clădiri vechi și spații verzi uimitoare, vibe bun și tradiții și gastronomie fascinante. Craiova, care este o destinație pe tot parcursul anului, este pur și simplu spectaculoasă de Crăciun.
Anul acesta, Târgul de Crăciun din Craiova se deschide pe 11 noiembrie 2022 cu The Artist Awards – un spectacol spectaculos cu cei mai importanți artiști români, și care durează până pe 8 ianuarie 2023.
Pentru un eveniment de succes, Municipiul Craiova a distribuit diversele evenimente de Crăciun – piețe, patinoar, concerte, ateliere de creație, standuri alimentare – în patru locuri diferite din oraș – Piața Mihai Viteazul, Centrul Vechi (Piața Frații Buzești), William Shakespeare, Zona Piața și Fântâna Doljana.
Ele sunt legate prin lumini magice (peste un milion de becuri cu LED-uri) făcând din Craiova nu doar una dintre cele mai bune Târguri de Crăciun din Europa, ci și cea mai bună destinație de lumini de Crăciun din România.
Păpușile supradimensionate, vesele și colorate vor încânta ochii admiratorilor tineri și bătrâni, numeroși brazi de Crăciun vor fi împodobiți special pentru fiecare zonă în care sunt amplasați, iar apoi, mii de lumini albe calde sau strălucitoare, în formă de figurine, felinare zburătoare de toate culorile și luminoase clasice, vor lumina fiecare punct de atracție.
Dar ceea ce este uimitor în Craiova sunt căsuțele de Crăciun, pictate magic și original sculptate cu diferite personaje din basme de către cei mai talentați artiști din România. Creativitatea orașului și îndrăzneala întregului concept de Târg de Crăciun transformă Craiova într-o destinație unică și uimitoare de Crăciun pentru toată lumea.
În Piața Mihai Viteazul îți poți retrăi copilăria patinând și vei fi uimit de un magnific brad de Crăciun înalt de 20 m, iluminat cu sute de lumini albe. Specialitățile culinare românești pot fi degustate în Piața Shakespeare, lângă Teatrul Național Marin Sorescu, care reunește Christmas Street Food Trucks dar și plimbări și jocuri pentru copii.
Știi ca Craiova este orasul în care te poti plimba in cel mai frumos centru istoric al Romaniei? În centrul istoric al Craiovei, renovat în stil „La Belle Epoque”, vă așteaptă produse handmade, artizani, concerte (operă, balet, spectacole interactive) precum și ateliere de creație pentru copii în Casa lui Moș Crăciun.
Craiova găzduiește cel mai mare parc natural din Europa Centrală și de Est – Parcul Nicolae Romanescu. Întins pe 100 de hectare și proiectat de arhitectul francez Édouard Redont, parcul a primit medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris din 1900.
Și nu în ultimul rând, muzeele din Craiova (Muzeul de Artă – Palatul Jean Mihail, Casa Bănia, Muzeul Olteniei) adăpostesc capodopere și artefacte, de la lucrările lui Constantin Brâncuși, până la craniul unei femei, vechi de 30.000 de ani.
Sculptorul Constantin Brancusi, discipolul lui Rodin, este cea mai importanta personalitate formata la Craiova. Dacă la Paris îi este dedicat un întreg muzeu, Muzeul de Artă din Craiova expune cea mai importantă colecție a lucrărilor sale din România și un spațiu generos unic, din sticlă, dedicat doar lui.
Nu în ultimul rând, Craiova este un loc de vizitat dacă iubești bucătăria românească tradițională și gustoasă. Descoperă una dintre cele mai frumoase destinații de Crăciun în această iarnă și lasă-te purtat de atmosfera de basm a Craiovei pe vremea Crăciunului”.