Prefectul de Dolj se laudă că face sport de cel puțin 2 ori pe săptămână. Cu limba?!

1266
Dan Diaconu/Sursa foto: Facebook
Reclame

Prezent, vineri, la Gala Sportului Doljean, eveniment organizat de Direcția Județeană de Sport (DJS) Dolj, cu susținerea financiară a Consiliului Județean Dolj, prefectul de Dolj, Dan Diaconu, a reușit să stârnească hohote de râs. Cuprins, pare-se, de emoția sarcinii de a-i premia pe sportivii doljeni care au excelat la competițiile naționale și internaționale, pe reprezentantul Guvernului în teritoriu l-a luat gluma pe dinainte și prioritățile pe dinapoi. Uite-așa, ne-a convins că face mai degrabă prostii (meta)fizice, nu glumă. Exerciții fizice cu limba. O limbă colo, una dincolo…

Și eu fac sport, de două ori pe săptămână, cel puțin. Nu se vede, dar… Dacă eram într-un cerc restrâns, vă spuneam ce fel de sport fac, dar, acum, vă pot dezvălui că fac fotbal”, a spus prefectul Dan Diaconu, provocând zâmbetele celor prezenți. ”Domnul Badea râde de mine”, a adăugat prefectul, referindu-se la fostul fotbalist Pavel Badea, președintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, stârnind în cele din urmă râsul întregii audiențe.

După momentul de stand-up comedy, Dan Diaconu a anunțat că trece ”și la lucruri serioase”. Când taman părea că-și revine în simțiri de la emoții, prefectul se ”năpustește” asupra audienței și cu o demonstrație de exerciții. Nu fotbalistice, ci unele de limbă, adresate distinșilor… conducători:

Aș vrea, acum, să trec și la lucruri serioase și să-l felicit pe domnul Badea, pentru tot ce a făcut pentru sportul doljean. Dânsul e președintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, club care de-a lungul timpului a scos sportivi, a produs sportivi la nivel mondial, campioni europeni, naționali. Nu aș vrea să uit să-i mulțumesc și doamnei primar pentru implicarea în sportul doljean, domnului președinte al Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile”, a grăit Dan Diaconu.

Și, doamnelor și domnilor, prefectul a continuat, anunțând că va citit de pe foaie ceea ce avea să le adrese sportivilor pentru care era organizat evenimentul. ”Și-acum, aș vrea să dau citire câtorva cuvinte pe care le-am scris pe hârtie”: ”Vreau să le mulțumesc tuturor celor prezenți în sală. Este o onoare și o plăcere pentru mine să am ocazia să premiez cei mai buni sportivi din categoria seniorilor. Sunt prezenți astăzi, aici, cei mai buni sportivi de la cluburile din Dolj. Vă apreciez și vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți, pentru performanță, ambiție și determinare. Vă felicit și la nivelul instituției, pentru toate activitățile pe care le desfășurați la nivelul județului Dolj. Știu că nu vă este ușor, însă reușiți și faceți bine ceea ce faceți. Sunteți vizibili, asta și datorită doamnei director. Vă felicit și vă doresc să continuați proiectele pe care vi le-ați propus și le aveți în derulare, și-a rostit Dan Diaconu, prefectului județului Dolj, speech-ul scris pe foaie, gâtuit și vizibil epuizat de extemporalul ”exercițiilor” de limbă susținute astăzi.

ALEGEREA EDITORULUI