Grota lui Biju din Parcul ”Romanescu” va adăposti păsări exotice

2305
Sursa foto: mapio.net
Reclame

Spațiul în care cu ani în urmă trăia celebrul urs Biju va fi reabilitat. Municipalitatea din Craiova vrea să modernizeze grota și să o populeze cu păsări exotice, conform unui răspuns formulat la solicitarea Stiricraiova.ro. Recent, Primăria a eliberat un Certificat de urbanism în acest scop.

Pentru intervenții la amplasamentul situat în grădina zoologică este nevoie (conform PUZ “Parcul Nicolae Romanescu”, aprobat cu H.C.L. nr. 77/2014 – U.T.R. 1, subzona SP1) de documentații specific aprobate de organele competente, în conformitate cu prevederile Legii nr. 37/1995 și cu normele de protective stabilite pe plan local. Conform documentului eliberat de direcția de Urbanism, documentația tehnică va fi întocmită de specialiști atestați M.C.C.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, în prezent se lucrează la tema de proiectare. ”Ne dorim să amenajăm un spațiu care să adăpostească păsări exotice”, au mai spus aceștia.

Administratorii Grădinii Zoo au decis cu ani în urmă ca urșii să fie mutați alături de celelalte animale întrucât condițiile nu erau potrivite pentru ei. Spaţiul a fost dezafectat, însă amintirea lui Biju care se învârtea trist în grotă a rămas în memoria craiovenilor.