Petrecăreț în pandemie, șef la Jandarmerie!

4866
Laurențiu Vînturiș
Reclame

Generalul de brigadă dr. Constantin Florea a predat, marți, comanda Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Dolj către colonelul Laurențiu Vînturiș, prim-adjunct al inspectorului șef. Florea s-a pensionat pentru limită de vârstă și a fost trecut în rezervă. În ultimii 13 ani acesta a fost inspectorul șef al IJJ Dolj. Cu o întrerupere.

Constantin Florea

În august 2019, ministrul interimar al Internelor de la acea vreme, Mihai Fifor, îl schimba din funcție pe șeful Jandarmeriei Române, Cătălin Ionuț Sindile, cu Constantin Florea. Un an mai târziu, mai precis în septembrie 2020, procurorii militari din cadrul DNA – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus efectuarea urmăririi penale față Constantin Florea. Acesta era suspectat de săvârșirea infracțiunii de uzurpare a funcției, în formă continuată (trei acte materiale), pentru că, în perioada în care a condus Jandarmeria Română, ar fi încasat drepturi bănești pentru ore suplimentare. Anchetatorii au precizat că nu exista nicio justificare legală bazată pe vreo dispoziție a șefului ierarhic superior și nici vreun temei care să justifice caracterul operativ sau neprevăzut al activităților desfășurate. Prejudiciul s-a ridicat la peste 15.000 de lei, conform DNA. După ce și-a terminat treaba la București, Florea s-a întors acasă, la IJJ Dolj.

Și, conform unui anunț al IJJ Dolj, ieri, la festivitatea de predare-primire a comenzii unităţii la Jandarmeria Dolj, ”În spiritul tradițiilor militare, general de brigadă dr. Constantin Florea a predat comanda inspectoratului și drapelul de luptă către colonel Laurențiu Vînturiș, prim-adjunct al inspectorului șef. Cu această ocazie, i-au fost conferite domnului general de brigadă dr. Constantin Florea Placheta de onoare şi Diploma de excelenţă, în semn de respect și prețuire pentru activitatea desfășurată”.

Vînturiș, ”Diplomă de participare” la… petrecerea din subsolul capelei

Dacă e pe-așa, îi acordăm și noi nou-venitului la cârma Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Dolj, colonel Laurențiu Vînturiș, o frumoasă ”Diplomă de participare”. Că tot se face un an de la o celebră petrecere. Era pandemie…

Laurențiu Vînturiș

Pe 23 ianuarie 2022, din subsolul capelei unui cămin privat de bătrâni din Craiova răsuna muzică de petrecere. Nu jucau bătrânii pe mese, ci chefuiau, în mare taină, câțiva tineri neliniștiți. Directorii unor instituții publice locale, un polițist, un medic, un jandarm… Pe cel din urmă nu l-am fi dibuit până în ziua de azi, dacă ochii ageri ai cititorilor presei locale nu l-ar fi recunoscut. Să vezi și să nu crezi! Fără dubiu, e chiar nou-numitul inspector-șef al IJJ Dolj.

Laurențiu Vînturiș, în stânga imaginii, marcat cu săgeata roșie. Captură Ziarul de Craiova

Nici pe-atunci nu era un simplu jandarm, ci chiar adjunctul lui Constantin Florea. Carevasăzică, lupii erau paznici la oi.

Laurențiu Vînturiș (încercuit cu roșu), în seara de 23 ianuarie 2022. România era în pandemie, petrecerile erau interzise…

Lucrătorii MAI nu mai conteneau să-i amendeze pe cei care organizau și participau la petreceri private, astfel de activități fiind interzise din cauza pandemiei de Coronavirus. Și administratorul căminului unde a avut loc cheful a fost amendat, cu 3.000 de lei, ca urmare a unei filmări ”scăpată” în spațiul public. Lesne de amendat erau și petrecăreții, ulterior apărând și cadre din inima petrecerii. (Despre asta AICI)

PS* Zilele acestea s-ar pune la punct detalii pentru organizarea ediției 2023 a petrecerii. În mare parte, o reeditare a chefului de anul trecut: cam aceeași listă de invitați, aceeași locație.

PS** Acum, nu vrem să le stricăm cheful unora. Doar ne facem datoria.

ALEGEREA EDITORULUI