VIDEO. Un bărbat fără adăpost a achitat contactless zeci de tichete de călătorie într-un autobuz al RAT Craiova

2319

Un bărbat a fost filmat, astăzi, într-un autobuz al Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, care circula pe Traseul 3, când cumpăra bilet după bilet de la aparatul amplasat în mijlocul de transport. El a folosit, bineînțeles, un card bancar contactless, fiindcă doar astfel e posibil să plătești călătoria. După ce a achiziționat zeci de tichete, a coborât din autobuz la stația de la Casa Studenților, imediat aruncând pe jos mănunchiul de bilete.

După ce a coborât din autobuz, bărbatul a aruncat pe jos toate tichetele de călătorie

Pe înregistrare se vede cum călătorul apropie cardul de automat, ia tichetul de călătorie, apoi face același lucru de mai multe ori la rând. Nu se știe dacă instrumentul bancar îi aparține sau în ce împrejurări a ajuns în posesia lui. Călătorii care îl întâlnesc frecvent în autobuz au povestit că bărbatul are mai multe carduri, pe care încearcă să le folosească la aparat, de cele mai multe ori fără succes.

Soluția de plată contactless a fost instalată în toate mijloacele de transport ale societății de transport din Craiova în vara anului 2020, printr-un parteneriat între BCR și RAT, în colaborare cu Telekom. Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă, poate să-și achite imediat călătoria în Craiova, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în autobuze și tramvaie.

Un lucru e clar. Cel puțin pe ziua de azi, RAT Craiova punctează la încasări de pe urma numeroaselor tichete achiziționate de omul străzii pentru o singură călătorie. Prețul unui bilet este de 2,5 lei.