FOTO (UPDATE) Blocați în curți din cauza lucrărilor pentru introducerea canalizării

1617
Reclame

(UPDATE): Compania de Apă a cerut constructorului să ia măsuri pentru ca drumul să poată fi practicabil. Muncitorii au turnat nisip și piatră și au început să niveleze strada.

Știre inițială

Proprietarii de pe o stradă din comuna Șimnic s-au trezit, azi-dimineață, că nu mai pot ieși din gospodării. Strada pe care locuiesc, Aleea 1 Craiova, a devenit necirculabilă. Cauza sunt săpăturile făcute pentru introducerea rețelei de apă și canal. Oamenii acuză firma că a lucrat în perioada asta, deși erau anunțate ploi. Pământul s-a lăsat și s-au format șanțuri adânci în nămol.

De azi-dimineață suntem sinistrați. După atâtea ploi s-a lăsat pământul, pentru că se lucrează pe timpul iernii. Avem copii, lucrăm în oraș și efectiv nu avem cum să ieșim și nici cum să intrăm cu mașinile. Am înțeles, e normal să fie nămol, să fie deranj, dar acum nu mai e vorba doar despre atât. Nici măcar utilajele lor nu mai pot intra acum, am înțeles că li s-a și stricat un buldoexcavator din cauza nămolului”, povestesc oamenii.

Reprezentanții Companiei de Apă, prin care se derulează contractul de execuție a proiectului, spun că, din păcate, în timpul lucrărilor de acest fel apare disconfort și că situația de pe Aleea 1 Craiova nu e singulară.

Sunt niște termene pe care constructorii sunt obligați să le respecte, sunt lucrări făcute înainte de ploaie, unde tasarea nu s-a putut face într-un timp scurt. Din păcate, când se lucrează la canalizare se creează și disconfort. Astfel de situații apar pe toate contractele și încercăm să diminuăm pe cât posibil acest disconfort. După încheierea lucrării, constructorul este obligat să aducă strada la starea inițială”, a spus directorul Companiei de Apă Oltenia, Alin Șuiu.

ALEGEREA EDITORULUI