(Video) PNL trimite în Consiliul Local Coșoveni un ”pistolar” misogin: ”Femeile sunt niște săgeți – le folosești și le arunci”

2078

Consiliul Local Coșoveni urmează să primească în rândurile sale un nou consilier local, în urma demisiei unuia dintre aleși. Supleantul vine de la PNL, dat fiind faptul că demisionarul fusese ales de pe lista liberalilor. Stelian Cătălin Moja (foto) urmează să depună jurământul în cadrul ședinței ordinare programată joi, 9 februarie.

Cine este penelistul? Ei bine, Cătălin Moja s-a remarcat pe Facebook, în urma unor ”live”-uri și postări de ”șmecher”, în care afirmă, printre altele, că femeile sunt ”săgeți” folosite la nevoie, care apoi sunt aruncate. Afirmațiile au fost făcute în contextul în care unii dintre cetățenii comunei au început să-și manifeste cu voce tare nemulțumirile legate de activitatea și conducerea Primăriei Coșoveni, instituție în care și soția lui Cătălin Moja lucrează. Interacțiunea dintre unii funcționari și contribuabili s-a transformat într-un adevărat război, mai ales în spațiul public virtual, unde s-a ajuns la amenințări și discreditări. Iar anumiți lucrători din primărie au ajuns să se folosească de documente personale depuse de aceștia în încercarea de a se răzbuna.

Nemulțumiți că sunt luați la întrebări cu privire la ora la care ajung la lucru și la activitatea lor, mai mulți funcționari, printre care și soția consilierului Moja, au sunat în vara anului trecut și la 112 și au cerut ajutorul poliției, susținând că sunt hărțuiți. Numai că polițiștii nu le-au dat dreptate angajaților din primăriei. Din contră, unii dintre ei au fost amendați pentru că au sunat fără justificare la poliție. Mai exact, au apelat serviciul unic de urgență fiindcă un contribuabil… a insistat să-i întrebe de ce au întârziat la serviciu.

Astfel, în context, mâna de oameni care a început să pună tot mai multe întrebări despre cum sunt cheltuiți banii publici și ce decizii se iau la nivelul Primăriei și Consiliului Local Coșoveni a început să fie linșată pe rețelele de socializare. S-a ajuns la atacuri la persoană, comentarii jignitoare ori glume de prost gust și amenințări voalate, care să distragă atenția de la chestiunile serioase și să slăbească credibilitatea celor care au îndrăznit să iasă din rândurile ”prostimii” ca să-i ia la întrebări. Ca de exemplu, cât de necesar era ca Primăria Coșoveni să închirieze un patinoar pentru care s-a plătit o poală de bani, în condițiile în care localitatea nu are rețea de canalizare. În fine.

Cătălin Moja alături de primarul comunei Coșoveni, Virgil Grigore, și președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica

Printre cei mai fervenți apărători ai administrației liberale condusă de Virgil Grigore s-a numărat și se numără Cătălin Moja, care va reprezenta interesele oamenilor din comună din poziția de ales local. În afară de manifestările grobiene și misogine de pe rețelele de socializare, e greu să ne dăm seama dacă domnia sa atât poate sau pur și simplu nu-i pasă de ”ce spune lumea”. Numai că lumea asta este comunitatea care l-a ales în speranța că-și va aduce aportul la dezvoltare, prin proiecte, amendamente și soluții de bun simț. Or, e greu de digerat că (încă) un personaj precum el va decide în numele comunității ce e bun sau rău pentru ea. Cum vede societatea un individ care postează pe Facebook o fotografie ca cea de mai jos. Dar Partidul Național Liberal ce spune?

Or, când afirmă cu nonșalanță că femeile sunt doar niște obiecte de care te folosești, apoi le arunci?

(…) Voi știți ce sunteți, mă? Mă refer la femei. Voi sunteți niste săgeți. Și ce se face cu o săgeată: se trage cu ea, când ai nevoie. La un moment dat se aruncă – că nu mai e bună – și rămâne înfiptă pe undeva, și urmează alte săgeți. Cam asta sunteți voi (…)”, explică Cătălin Moja, într-o postare pe o rețea de socializare.

ALEGEREA EDITORULUI