Contractul pentru modernizarea liniilor de tramvai pe Str. Henry Ford, scumpit cu aproape 5 milioane de lei

946
Reclame

Modernizarea căii duble de rulare a tramvaiului de pe Str. Henry Ford din Craiova este mai scumpă cu aproape un sfert din valoarea totală a contractului, la doar o lună de la semnarea contractului. Cauza ar fi inflația. Câștigătorul licitației a fost un grup de operatori economici, respectiv SC Mari-Vila Com SRL, din București, lider de asociere, și SC Metalcolect Prod SRL, din Târgu-Jiu. Scumpirea a fost semnalată de Clubferoviar.ro.

Publicația mai subliniează că SC Mari-Vila Com este una dintre firmele al cărui patron, Marian Mândrilă, a fost martor-denunțător în dosarul ”Fațada”, în care primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a fost urmărită penal pentru că le-ar fi cerut mai multor oameni de afaceri, care aveau contracte cu primăria, să facă sponsorizări către o asociație non-profit pentru reabilitarea fațadelor blocurilor din centrul Craiovei.

Contractul pentru modernizarea liniilor de tramvai din zona industrială Ford și extinderea sistemului de management a traficului prin semaforizarea unor intersecții, etapa 1 faza a 3-a, a fost semnat cu firma Mari Vila Com pe 19 ianuarie 2023. Pe 22 februarie 2023, societatea a obținut o majorare de la Primăria Craiova.

Banii sunt din rezerva de implementare, în valoare de 4.855.701,16 lei (exclusiv TVA) și reprezintă 23% din valoarea inițială a contractului de achiziție publică, în sumă de 21.111.744,18 lei (fără TVA), destinată plății ajustărilor de preț din cadrul contractului. După modificarea contractului, valoarea acestuia este de 25.967.445 lei.

”Mari Vila COM implicată într-un dosar fâsâit la DNA”

”Interesant este faptul că firma Mari Vila COM este o cunoștință mai veche a primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, alături de alte firme ce au executat lucrări de infrastructură de transport urban”, notează Clubferoviar.ro.

Articolul integral, în Clubferoviar.

ALEGEREA EDITORULUI