EXCLUSIV PRESShub: Dezmăț pe bani publici. 26 de noi posturi de conducere la Secretariatul General al Guvernului

436
Foto: Dreamstime
Reclame

Guvernul PSD-PNL-UDMR a reorganizat, din nou, Secretariatul General al Guvernului, așa încât în loc să fie redus personalul de conducere și să fie eficientizată activitatea, s-a întâmplat exact opusul: de la începutul acestui an au fost înființate 26 de noi posturi de conducere, fiecare cu un salariu brut de mai multe mii de euro.

Deși guvernul promite reducerea cheltuielilor, în ultimele luni foarte multe decizii guvernamentale au presupus creșterea salariilor angajaților din administrațiile locale și centrale, a sporurilor, dar și umflatea schemelor de personal.

La sfârșitul acestui an, Secretarul General al Guvernului (SGG) avea aprobate 7.677 de posturi, din care erau ocupate 5.275, potrivit „Situației privind posturile din administrația publică centrală de la 31 octombrie 2022”.

Pentru comparație, în august 2020, în guvernul Dăncilă, numărul angajaților de la SGG era de 3.133 de persoane. De atunci, instituția a fost reorganizată de mai multe ori, astfel încât schema a fost umflată cu peste 2.000 de posturi, iar salariile au crescut de la an la an, la fel ca și toate sporurile.

SGG arată acum ca o uzină turată la maximum, din care ar trebui să se audă zgomotul motoarelor puse în funcțiune de miile de angajați. Când colo, de la Palatul Victoria răzbate nu doar o liniște înspăimântătoare, ci și o bâlbâială în luarea deciziilor, care pare să depășească toate guvernele din ultimii 30 de ani.

Ultima reorganizare a guvernului a adus mai mulți șefi la Palatul Victoria

Continuarea, în PRESShub.

ALEGEREA EDITORULUI