IKEA răspunde la avalanșa de critici privind salariile mici oferite la Timișoara

1294
Sursa foto: Google
Reclame

Deschiderea celui de-al treilea magazin IKEA din România, în Timișoara, s-a amânat pentru că retailerul suedez nu a reușit să găsească 250 de angajați, din cauza salariilor mici. Informația că IKEA oferă doar 2.000 de lei plus bonuri de masă celor pe care vrea să îi angajeze a stârnit un val de reacții negative pe Facebook.

Compania a reacționat, după ce românii au acuzat multinaționala că oferă salarii mai mici decât în alte țări europene, în condițiile în care prețurile produselor lor sunt mai mari decât în Spania sau Germania.

IKEA a trimis PRESShub un răspuns legat situația de la Timișoara.

De unde a pornit dezbaterea

Lucrările pentru magazinul de la Timișoara au început în 25 septembrie 2021 și ar fi trebuit să fie gata în 12 luni, însă deschiderea magazinului întârzie, deși construcția este finalizată.

Potrivit știrii inițiale, IKEA a anunțat pe mai multe platforme online că oferă salarii între 1.800-2.000 de lei net, plus bonuri de masă. Reacțiile, în special pe Facebook, au fost foarte dure.

„Dacă facem o comparaţie cu veniturile românilor, trebuie să spunem că în anul 2023 salariul minim pe economie a crescut la 3.000 de lei brut.”

„Cu scutirea de taxe pe 200 de lei din salariul minim, angajatul trebuie să primească, în mână, un salariu de 1.898 lei net. Aşadar, mult-lăudata firma Ikea, care are profituri colosale, oferă cu 100 de lei peste salariul minim pe economie, în condiţiile în care se lucrează în ture şi se pierde timp îndelung cu deplasarea la serviciu!”

Dacă e să ne raportăm la venitul mediu, salariul de la Ikea este şi mai batjocoritor: suma medie în România este de 4.008 lei, cee ce înseamnă că o persoană care se angajează la Ikea va primi jumătate dintr-un salariu mediu!”, au scris românii pe rețele de socializare.

Citește și: IKEA Timișoara nu găsește angajați, oferă doar 2.000 de lei în mână

IKEA România: Salariul pornește de la 3.000 de lei lunar fix

Citește articolul integral în PRESShub