spot_img
AcasăActualitateUE nu interzice hârtia igienică. O glumă de 1 aprilie, transformată în...

UE nu interzice hârtia igienică. O glumă de 1 aprilie, transformată în propagandă anti-europeană

O glumă postată pe 1 aprilie de agenția de știri Mediafax, conform căreia Uniunea Europeană va interzice hârtia igienică din 2025, a fost preluată și distribuită de zeci de site-uri românești ca o informație adevărată. Și, în scurt timp, s-a transformat într-un nou subiect de propagandă anti-UE și de amplificare a spaimei cu privire la „deciziile birocraților de la Bruxelles”.

„UE vrea să interzică toaletele clasice şi hârtia igienică pentru a reduce emisiile de carbon. Toaletele japoneze pot spăla cu apă caldă şi usca cu aer cald zona intimă.

După interzicerea automobilelor cu benzină şi limitarea producţiei de carne animală până în 2040, Uniunea Europeană a anunţat o nouă măsură controversată pentru a respecta acordul de la Paris privind schimbările climatice: interzicerea toaletelor clasice şi a hârtiei igienice în toate statele membre”, scrie Mediafax.

Declarația falsă atribuită Ursulei von der Leyen

Mediafax afirmă în știre că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Layen, ar fi declarat în cadrul unei conferințe de presă că toaletele clasice și hârtia igienică sunt o relicvă și că populația va trebui să folosească de acum înainte vase de veceu japoneze.

Citește și: ALERTĂ Deputații vor să treacă în viteză legea privind pragul la abuzul în serviciu. Prevederile care închid dosare rămân

„Este o măsură curajoasă şi necesară pentru a proteja planeta noastră şi sănătatea cetăţenilor noştri. Toaletele clasice şi hârtia igienică sunt relicve ale trecutului, care nu mai au loc într-o Europă verde şi digitală. Vom sprijini tranziţia către toaletele japoneze, care sunt mult mai eficiente, igienice şi confortabile”, este declarația pe care cei de la Mediafax pretind că a făcut-o președinta CE.

Continuarea, în PRESShub.

PRESShub
PRESShubhttp://presshub.ro
PressHub.ro, rețea inovatoare și independentă de presă creată de Freedom House România, este o platformă de exprimare liberă a ziariștilor din presa centrală și locală care aleg să se pună în serviciul public, promovând excelența în jurnalism.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments