Stânci artificiale pentru muflonii de la Zoo Craiova. Cele 275 de animalele și păsări trăiesc pe numai 1 hectar de teren

912
Reclame

Ambianță nouă pentru cei 11 mufloni adăpostiți de Grădina Zoologică din Craiova. ”Pentru a crea un decor cât mai apropiat de cel natural, angajații RAADPFL Craiova au construit stânci artificiale și au plantat diverse specii de conifere – brad, tuia și arbori din specia mesteacăn”, a anunțat Regia, în urmă cu câteva zile, pe pagina sa de Facebook. 

Totodată, au mai precizat reprezentanții RAADPFL Craiova, ”pentru a asigura o vizibilitate cât mai bună a vizitatorilor către țarcul muflonilor, a fost desființată împrejmuirea din plasa de sârmă și înlocuită cu panouri din plexiglass”.

Sursa foto Facebook/RAADPFL Craiova

Grădina Zoo din Craiova, administrată de RAADPFL Craiova, găzduiește 275 de exemplare de animale, din 40 de specii. Ultimii veniți sunt doi bizoni americani, cumpărați pe credit de Regie, de la o fermă din localitatea Salonta, județul Bihor. Tot anul acesta, în ianuarie, Grădina Zoologică a luat și două exemplare de Alpaca de la Zooland Arad.

Apetitul pentru animale a tot crescut pentru autoritățile din Craiova, dar spațiul destinat viețuirii lor a rămas la fel de mic. Doar în ultimul an, numărul exemplarelor a crescut cu 30, de la 244, la 275. 

Reabilitate și extinse în 2015, țarcurile și adăposturile animalelor nu însumează ca suprafață nici măcar un hectar de teren. Ci exact 9.590 mp, din cei 14.000 mp (1,4 hectare, conform informației transmise la solicitarea Stiricraiova.ro), cât este întreaga suprafață a Grădinii Zoologice din Parcul ”Nicolae Romanescu”.

Anul trecut, un craiovean a inițiat o petiție pentru modernizarea sau desființarea Grădinii Zoo: „Animalele acelea trăiesc în condiții mizere, sunt subnutrite, spatiile sunt foarte mici, vara situația fiind și mai gravă. Acele animale au nevoi speciale, trebuie să aibă spatiu, țarcurile amenajate in așa fel încât să reproducă habitaclul real, să aibă copaci, fauna, vegetație, apa și multe alte necesități, care lipsesc complet de aici. Împreună putem scăpa aceste animale de chinul prin care trec zi de zi. Primăria trebuie fie sa le găsească o casa mai buna, intr-o gradina zoologică cu condițiile adecvate, fie sa modernizeze actuala gradina zoologică încât să ofere acestor animale toate condițiile necesare, la standarde europene”, după cum și-a motivat Cosmin Truică demersul. În prezent, petiția are 4.515 de semnături. Majoritatea semnatarilor au susținut ideea de a se face noi condiții mai bune pentru animale și nu neapărat desființarea ei.

Însă, Grădina Zoo de la Craiova nu mai poate fi extinsă fiindcă parcul este monument de arhitectura peisagistică.

În orice caz, cel mult angajații RAADPFL Craiova pot să mai facă lucrări de formă, precum stâncile artificiale din țarcul muflonilor, și nu de fond.

AICI puteți consulta informațiile cu privire la suprafața de care beneficiează fiecare dintre speciile de animale și păsări de la Grădina Zoologică din Craiova.

ALEGEREA EDITORULUI