Interlopii Ventura, Gore și Păpădie, arestați preventiv pentru 30 de zile pentru grup infracțional organizat și şantaj.

3159
Reclame

Tribunalul Dolj a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de doi bărbaţi, respectiv interlopul Cristian Vlădescu, poreclit Ventura, și Păpădie Nicolae Cătălin, precum și măsura arestului preventive în lipsă faţă de Băloiu Alexandru Grigore, poreclit Gore.

Cei trei sunt cunoscuți în Craiova pentru implicarea în fapte cu violență. Potrivit anchetatorilor, acum sunt bănuiți că, începând cu luna martie 2023, ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat în Craiova, în scopul săvârşirii infracţiunii de șantaj. Aceștia ar fi acționat coordonat, în vederea recuperării unor sume de bani provenite din împrumuturi acordate cu dobândă, prin exercitarea de amenințări și acte de violență asupra persoanei vătămate, procentele percepute ca dobândă fiind cuprinse între 10 și 20%.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, pe 6 aprilie.

În urma descinderilor, au fost descoperite și ridicate sume de bani, două arme letale, cu glonț, din categoria celor supuse autorizării, una dintre acestea fiind încărcată, precum și mai multe cartușe de calibrul 7,65 mm., toate deținute ilegal.

Pe 6 și 9 aprilie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, inițial a doi dintre bărbați și, ulterior, a celui de-al treilea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

La datele de 7 și 10 aprilie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de cei trei bărbaţi:l-o

”Solutia pe scurt: În baza art. 202 al. 1, al. 3 şi al. 4 lit. e) C. Pr. Pen., art. 223 al. 2 Cod de procedură penală şi art. 226 din Codul de procedură penală, Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, judeţul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Vlădescu Cristian Marian şi Păpădie Nicolae Cătălin pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 07.04.2023, până la data de 06.05.2023, inclusiv. Respinge, ca neîntemeiate, cerererile formulate de inculpaţii Vlădescu Cristian Marian şi Păpădie Nicolae Cătălin de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În baza art. 230 din Codul de procedură penală, Dispune emiterea, de îndată, a mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii Vlădescu Cristian Marian şi Păpădie Nicolae Cătălin. Disjunge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, judeţul Dolj, de luare a măsurii arestării preventive în lipsă faţă de inculpatul Băloiu Alexandru Grigore şi fixează termen pentru solutionarea acesteia la data de 21.04.2023, ora 12:00, completul C.D.L. 11, pentru când: – se dispune verificarea în baza de date pentru aflarea domiciliului inculpatului Băloiu Alexandru Grigore; – se citează inculpatul Băloiu Alexandru Grigore, conform art. 259 al. 1 din Codul de procedură penală la adresa de domiciliu, la adresa care rezultă din verificări şi prin afişarea înştiinţării la sediul instanţei conform art. 259 al. 5 din Noul Cod de procedură penală; – se citează inculpatul Băloiu Alexandru Grigore cu mandat de aducere conform art. 265 din Noul Cod de procedură penală şi – se dispune emiterea unor adrese către: Serviciul Coordonare Centre de Reţinere şi Arestare Preventivă din muncipiul Bucureşti, cu solicitarea de a comunica judecătorului de drepturi şi libertăţi dacă inculpatul Băloiu Alexandru Grigore figurează sau nu ca fiind reţinut sau arestat şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu solicitarea de a comunica judecătorului de drepturi şi libertăţi dacă inculpatul Băloiu Alexandru Grigore figurează sau nu încarcerat în vreuna dintre unităţile aflate în subordinea acestei instituţii. În baza art. 275 al. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 din Codul de procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 340 lei, va rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru Ministerul Public. Pronunţată în Camera de Consiliu de la data de 07.04.2023, ora 13.47
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  84/2023  07.04.2023”.

ALEGEREA EDITORULUI