Primăria Craiova lansează la apă 720.000 de lei pentru piscinele de la Water Park

843
Reclame

Municipalitatea craioveană caută reparatori de piscine. Complexul acvatic Water Park trebuie pregătit pentru sezonul estival. Piscinele sunt fisurate și decojite și necesită reparații urgente. Maximum 720.000 de lei noi, fără TVA, e dispusă primăria să ofere în schimbul lucrărilor, criteriul de atribuire a contractului, prin achiziție directă, fiind prețul cel mai scăzut.

Water Park are opt bazine exterioare, care însumează 7.440 mp. Acestea prezintă fisuri de la 0,1 mm la 15 mm, se arată în documentele de achiziție publică.

Lucrările solicitate presupun șlefuirea mecanizată a vopselei existente, tratarea fisurilor la reparații rigole și zone deteriorate, impermeabilizarea și finisarea suprafețelor din beton, vopsirea în două straturi, furnizarea materialelor necesare reparațiilor etc..

Piscinele trebuie să fie reparate și vopsite cu materiale care rezistă, bineînțeles, la apă, să fie flexibile și rezistente la soluții chimice. Vopseaua trebuie să reziste vitejește la razele ultraviolete, dar și la uleiurile și loțiunile de corp.

Cât de bine vor fi executate lucrările se va vedea la final, când autoritatea locală va testa piscinele prin umplerea lor cu apă. „Recepția lucrărilor se va realiza după verificarea lucrărilor executate, prin încărcarea bazinelor cu apă”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria vrea și certificat de garanție pentru lucrările prestate de 2 ani.

Ofertele sunt așteptate până la 20 aprilie, iar municipalitatea vrea ca piscinele să fie gata în 45 de zile de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Inaugurat în 2017 de primarul Olguța Vasilescu, parcul acvatic a fost una dintre dorințele fostului edil Antonie Solomon. Complexul Water Park a fost realizat cu fonduri europene. Nouă persoane și trei societăți au fost inculpate într-un dosar de fraudă, în care prejudiciul a fost estimat la peste 1,2 milioane euro.

ALEGEREA EDITORULUI