PLM Craiova: O mașinuță electrică scăpată de sub control a pus la pământ un polițist și a lovit o autospecială a Jandarmeriei

1756
Sursa foto: Gds.ro
Reclame

Un angajat al Poliției Locale a Municipiului (PLM) Craiova și-a lovit colegul de patrulă cu mașinuța electrică din dotare, dar și o mașină a Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Dolj, după ce a încercat să facă mai mult loc unei autospeciale a IPJ Dolj. Incidentul a avut loc pe o alee din Parcul Nicolae Romanescu, în zona Teatrului de Vară. Cu toate că polițistul lovit a fost pus la pământ, s-a dovedit că a avut rezistența unui tanc. Bărbatul nu a necesitat deloc îngrijiri medicale. În schimb, mașinuța electrică a rămas fără una dintre uși, iar mașina jandarmeriei ar fi rămas fără bara din spate și ar fi fost zgâriată. Deși incidentul a avut loc sâmbătă după-amiaza, informația a fost făcută publică de Inspectoratul Județean de Poliție Dolj abia astăzi.

Din informațiile obținute de Stiricraiova.ro, unul dintre cei doi polițiști ai echipajului de patrulare de la PLM Craiova, pe nume Cioacă, ar fi vrut să parcheze mai bine mașina electrică, fiindcă pe aceeași alee era parcată și o autospecială a IJJ Dolj, care asigura măsurile de ordine la evenimentele organizate de municipalitate în Parcul ”Romanescu” în perioada Târgului de Paște. Polițistul a hotărât să parcheze mai bine, în spatele mașinii de Jandarmi, fiindcă observase că se apropie o autospecială a Inspectoratului de Poliție Dolj. Martorii spun că era loc suficient de trecere, însă lucrătorul PLM a fost hotărât să facă mai mult. La evenimentele cu public numeros, organizate în spațiul public, toate structurile de siguranță sunt angrenate pentru preîntâmpinarea unor situații nedorite.

Cum s-a întâmplat “ghinionul”

Din greșeală, polițistul Cioacă ar fi apăsat pedala de accelerație a mașinuței cu cutie automată, iar din zvâc ușa din dreapta (cele două uși se deschid invers) s-a deschis și l-a lovit pe celălalt polițist care era cu spatele, l-a doborât, apoi vehiculul s-a înfipt în mașina jandarmilor care era în față, după care a ieșit în decor. În urma coliziunii cu polițistul, ușa s-a rupt și a căzut. Căzută a fost și bara din spate a autospecialei de jandarmi.

Ușa mașinii electrice a cedat în urma impactului cu polițistul local

La data de 22 aprilie a.c., ora 17.06, poliţiştii Secţiei nr.2 Poliţie Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în Parcul Nicolae Romanescu, din municipiul Craiova, o persoană ar fi fost acroşată de un autovehicul. Din cercetări a rezultat faptul că un bărbat, de 54 de ani, poliţist local în cadrul Poliţiei Locale Craiova, în timp ce conducea un autovehicul de serviciu, în Parcul Nicolae Romanescu, la efectuarea manevrei de parcare, l-ar fi acroşat pe colegul său, un bărbat, de 55 de ani, fără a-i fi provocate vătămări corporale, precum şi o autospecială aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, ce se afla parcată. Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând ca la finalizare să fi propuse măsuri în consecinţă”, a transmis, astăzi, Biroul de Presă al IJP Dolj.

Nu se știe, în mod oficial, dacă conducătorul mașinuței electrice a fost supus unui test pentru determinarea alcoolemiei sau a eventualului consum de droguri. Cât despre pagubele înregistrate, PLM Craiova și IJJ Dolj ar fi încheiat un acord amiabil pentru reparații.

În orice caz, incidentul nu a fost unul rutier, au explicat reprezentanții IPJ Dolj, dat fiind faptul că nu s-a întâmplat pe un drum public.

Din informațiile noastre, polițistul care a reușit să dea una dintre știrile naționale ale acestui început de săptămână este același care, la un moment dat, nu l-a lăsat pe fostul edil al Craiovei, Mihail Genoiu, pe vremea când era primar, să intre cu autoturismul în Parcul ”Romanescu”. Unde, de altfel, este interzisă circulația vehiculelor, cu excepția vehiculelor de serviciu folosite pentru amenajare și întreţinere, pentru lucrări de interes public, de intervenţii la reţelele edilitare, pentru aprovizionare, precum și cu excepția celor aflate în misiune.

PLM Craiova are în dotare cinci mașini electrice. Fiecare a costat 9.500 de euro, jumătate din sumă fiind alocată prin Programul Rabla, jumătate din bugetul local al orașului.

ALEGEREA EDITORULUI