Profesor de la Liceul de Artă din Craiova, reținut pentru proxenetism

10186
Cosmin Constantin/ Facebook
Reclame

UPDATE: Magistrații au respins propunerea de luare a unei măsuri preventive în ceea ce-l privește. Instanța a considerat că nu există niciun motiv întemeiat. Surse din anturajul anchetei susțin că, oricum, faptele de care era suspectat s-ar fi prescris.

***

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Craiova, Cosmin Constantin Marcea, profesor de educație fizică și sport în cadrul Liceului de Artă ”Marin Sorescu” din oraș, a fost reținut, ieri, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism în formă continuată. Acesta a convins patru doljence să se prostitueze pentru el, după ce le-a făcut să se îndrăgostească. În rândul autorităților metoda se numește ”Lover boy”.

Conform informațiilor furnizate de anchetatori, acesta este bănuit că în perioada 2013 – 2017, folosindu-se de metoda „lover boy” şi speculând starea de vulnerabilitate a patru femei din judeţul Dolj, le-ar fi determinat pe acestea să practice prostituţia în Germania, Italia şi Norvegia. Sumele de bani astfel obţinute s-au ridicat la aproximativ 70.000 de euro, fiind însușite de bărbat.

Un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului din Craiova a fost pus în executare, ieri, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace de probă, bărbatul fiind condus la audieri.

Poliţiştii l-au reţinut pe Cosmin Constantin, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism în formă continuată (patru acte materiale), fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

În cursul acestei zile, el va ajunge la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea dispuneri unei măsuri preventive.