UPDATE Magistrații au respins propunerea arestului preventiv – Procurorul Lia a cerut recuzarea completului de judecată

920
Reclame

Ora 12.40. Procurorul Sorin Lia, acuzat de fapte de corupție la Corabia, a recuzat completul de judecată care urma să decidă dacă dispune luarea măsurii arestului preventiv, solicitată de procurori. Cererea de recuzare i-a fost respinsă.

Magistrații nu au luat încă o hotărâre în cauză. https://stiricraiova.ro/2023/05/10/procuror-si-politist-rutier-au-fost-retinuti-la-craiova/

UPDATE 11.05.2023: Spre seară, Curtea de Apel Craiova a remis un comunicat presei. Cererea pentru arestul preventiv al inculpaților a fost respinsă de magistrați. Procurorul Sorin Lia a fost reprezentat de un avocat din oficiu.

Comunicat CA Craiova

 

UPDATE 17.05.2023: Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova împotriva încheierii nr.1 din data de 11 mai 2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Craiova – Secţia penală şi pentru cauze cu minori, în dosarul nr. 1699/54/2022/a6, privind pe intimaţii inculpaţi Rădoi Costel-Florin, Tudose Adrian, Bulintiş Narcis Sorin şi Lia Sorin Marian. Instanța supremă a dispus ca onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Rădoi Costel Florin, Tudose Adrian şi Bulintiş Narcis Sorin, în cuantum de câte 85 lei, să fie plătite din bugetul statului român. Pe rolul Înaltei Curți se află și un dosar având ca obiect excepție de neconstituționalitate, disjuns din contestația formulată de parchet, având termen pe data de 31.05.2023.

 

ALEGEREA EDITORULUI