Un elev a pătruns cu un cuțit în incinta Colegiului ”Elena Cuza”

924

Un elev de 16 ani, de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” din Craiova, a încercat să intre, ieri după-amiază, cu un cuțit în Colegiul Național ”Elena Cuza”. Adolescentul a fost prins de jandarmi.

Aceștia i-au remarcat comportamentul agitat și, imediat după ce a pătruns în incintă a fost oprit. După ce i-au cerut să arate tot ce avea asupra lui, elevul a scos din buzunar un cuțit de tip briceag cu lama de inox, cu lungime totală de 27,5 cm, conform reprezentanților Grupării Mobile de Jandarmi din Craiova..

Cuțitul a fost confiscat, iar minorului ”i s-au întocmit actele de constatare pentru fapta de port fără drept de obiecte periculoase în sediul unei instituţii publice, urmând a fi înaintate organelor de urmărire penală, pentru continuarea verificărilor”, potrivit datelor Grupării.

Portul, fără drept, în locuri publice a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului sau a altor asemenea obiecte periculoase se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu zile-amendă.

ALEGEREA EDITORULUI