Primăria pregătește noi picturi murale în oraș. Prima va fi la Spitalul Filantropia din Sărari

781
Sursa foto: Mediazece.ro
Reclame

Administrația locală din Craiova a pus la bătaie 245.000 de lei, fără TVA, pentru o nouă serie de picturi murale. Prima dintre ele urmează să fie realizată pe peretele uneia dintre clădire care găzduiesc secțiile Spitalului Filantropia din Sărari.

Licitația pentru atribuirea contractului s-a încheiat luna trecută. Ea a fost adjudecată, prin atribuire directă, de SC CHROMATIUM ART STUDIO SRL din Craiova. Firma este deținută de doi tineri artiști craioveni care au mai făcut picturi murale în centrul vechi al orașului, Andrei Toniţa şi Bianca Stancu. Ei au înfrumusețat și clădirea care găzduiește magazinul ”Autentic Românesc” din Piața Chiriac.

Pictură murală realizată de Tonița și Stancu pe o clădire din centrul vechi, cu tema La belle epoque / Sursa foto: Craiova Forum

”Prestarea serviciilor de picturi murale va fi realizată etapizat, la comanda achizitorului, până la 15.12.2023. Termenul de realizare a unei picturi murale pentru fiecare perete menţionat de autoritatea contractantă este de 3 (trei) săptămâni de la primirea comenzii, cu menţiunea că pot fi admise/permise modificări de timp în caz de vreme nefavorabilă, conform specificațiilor tehnice nr.109370/28.03.2023 și modelului de contract atașate”, conform detaliilor licitației publice pentru ”Servicii realizare picturi murale de tip realist”.

Conform reprezentanților Primăriei Craiova, plata se va face după fiecare comandă, pentru fiecare clădire sau suprafață selectată de primărie. Prețul este calculat pe metrul pătrat – 350 lei, fără TVA. În sumă intră materialele folosite, închirierea utilajelor necesare pentru lucrul la înălțime și onorariile artiștilor. 

Tema picturii de la Filantropia va avea legătură cu specificul activității din spital și ”va fi una veselă și optimistă”, potrivit celor de la primărie.