Spitalul Militar Craiova: Medic prins când lua mită pentru o pensionare pe caz de boală

14154
Reclame

Două persoane au fost prinse în flagrant de ofițerii anticorupție în timp ce primeau fiecare câte 1000 de euro. Una este medic în cadrul Spitalului Militar din Craiova și președintele Comisiei de Evaluare a Capacităţii de Muncă din cadrul unității – dr. Mihaela Luciana Dobre. Mita a fost pretinsă pentru avizarea favorabilă a unui dosar de pensionare medicală. 

Conform informațiilor funizate de Direcția Generală Anticorupție (DGA), pe 15 mai 2023, prima persoană, G.C.M., un bărbat din Craiova, a pretins şi primit de la un martor (denunțător) suma de 1.000 de euro, pentru a interveni prin intermediul unei persoane (personal medical), la angajați cu funcţii de decizie din cadrul spitalului, prevalându-se de o presupusă influenţă pe lângă aceştia, în scopul facilitării pensionării medicale a martorului denunţător.

Pe 16 mai 2023, inculpatul în cauză, cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, a fost reţinut pe o durată de 24 ore, iar în cursul aceleiaşi zile a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Ulterior, în cursul aceleiași zile, medicul primar care urma să avizeze dosarul de încadrare în vederea pensionării față de care bărbatul susținea că ar avea influență, a primit de la acelaşi martor denunţător suma de 1.000 de euro. Banii au fost oferiți pentru soluţionarea favorabilă a dosarului de pensionare medicală a martorului denunţător, medicul fiind preşedintele Comisiei de Evaluare a Capacităţii de Muncă din cadrul unităţii medicale respective.

Cu ocazia activităţii de prindere în flagrant, organizată de o echipă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj  şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, suma de bani a fost găsită asupra inculpatei Mihaela Dobre.

Și ea a fost reținută pe o durată de 24 de ore pentru săvârșirea infracţiunii de luare de mită.

ALEGEREA EDITORULUI