Familia unei femei internate la Spitalul Nr. 1 din Craiova, șocată să afle că e sănătoasă tun, deși are cancer în faza terminală

9123
Sursa foto: Cotidianul
Reclame

Familia unei femei din Craiova a aflat cu stupoare că, deși cu grave probleme de sănătate, ea ar fi sănătoasă tun. Cel puțin asta a fost concluzia unei investigații amănunțite realizată la Spitalului nr. 1 din Craiova. În realitate, pacienta e în stare gravă. Fiica spune că primul examen Computer Tomograf (CT) s-a făcut fără substanță de contrast, cu acordul scris al mamei sale. Numai ca femeia nu își mai mișcă deloc mâinile de circa 2 luni. Rezultatul investigației nu le-ar fi fost prezentat. În urma celui de-al doilea CT, la care s-a folosit substanță de contrast, a reieșit că pacienta stă foarte bine din punct de vedere medical. Numai că femeia este în faza terminală a unui cancer la sân. 

Sima Ilie, o femeie de 78 de ani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Nr. 1 din Craiova în dimineața zilei de 16 mai. Se simțea foarte rău. Pacientei i s-a făcut un CT, însă fără substanță de contrast.

Fiica femeii susține că și-a dat seama de bătaia de joc cu care i s-au făcut investigațiile și după ce i s-a comunicat că pacienta a semnat că nu vrea să i se administreze substanță de contrast. “Mama mea nu mai mișcă deloc mâinile de două luni. Era imposibil să semneze vreo hârtie. “.

Am întrebat de ce nu au folosit substanță de contrast. Ni s-a spus că mama a semnat că e de acord să nu îi fie administrată. Dar mama mea e imobilizată la pat și de circa două luni nu își mai poate folosi mâinile. Deci, era imposibil să semneze. Care au fost rezultatele investigației nu ne-au spus. Am cerut în mod imperios să îi fie făcut un nou CT cu substanță de contrast și am precizat că mama nu este alergică la ea. Dimineața, pe 17 mai, a fost supusă unui nou CT. Mi-au zis că nu știu ce are, ca nu au ce să îi facă și să o luăm acasă. Ne-au zis să o ducem la un centru de îngrijiri paleative. Oricum, rezultatul ne-a șocat de-a dreptul”, ne-a povestit fiica pacientei.

Rezultatul examenului CT cu substanță de contrast

CT-ul a indicat că organele interne ale femeii arată perfect. Ce să mai, ținând cont de ele, pacienta ar fi trebuit să poată zburda într-un picior.

Practic, noi trebuie să-i cumpărăm abonament la Intencity sau să o înscriem la olimpiada de sport. Rezultatele celui de-al doilea CT arată că este foarte sănătoasă. Rinichii, plămânii, colecistul sunt perfecte. Nu știm cum e posibil fiindcă, spre exemplu, mama soacră nu mai are colecist – fiere, cum o cunoaștem cu toții – de peste 25 de ani. Un alt amănunt care ne-a frapat din foaia cu rezultatele CT-ului este că plămânii arată bine. Numai că, vedeți dumneavoastră, ea respiră cu ajutorul măștii de oxigen. Ca să fie treaba, treabă, mama soacră este în pragul morții, fiind în faza a IV-a a unui cancer de sân”, spune și ginerele pacientei, Daniel Făsui.

În susținerea afirmațiilor, familia are și rezultatul unui computer tomograf pe care femeia l-a făcut acum aproximativ două luni la o clinică privată. Din el reiese că starea femeii nu era una bună și că unele dintre organe erau afectate.

”Ne-au spus că nu știu ce are. Și că nu au ce să îi facă. Să o luăm acasă. Nu am fost de acord. Așa că au ținut-o până azi-noapte în Urgență. Am aflat că în jurul orei 03.30 ar fi transferat-o la Interne, pe etajul 2. Acolo unde îi trimit pe cei care nu știu ce să le facă. La Oncologie au refuzat să o primească. În cursul zilei de azi am reușit să vorbim și cu medicul de pe secția unde a fost transferată, care am înțeles că nici măcar nu știuse că o are drept pacientă. Doamna doctor a fost de foarte bună credință, profesionistă și amabilă. Nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul CT-ului. Are inclusiv o problemă pulmonară care nu apare pe CT. În fine, un alt amănunt pe care nu îl observasem este că rezultatul CT-ului de ieri dimineață nici măcar nu are parafă”, ne-a mai explicat ginerele pacientei.

Contactat de redacția Stiricraiova, managerului spitalului Clinic Județean de Urgență a afirmat că în urma sesizării noastre a cerut note de relații de la toți cei implicați în acest caz, urmând să formuleze un răspuns oficial în momentul în care va încheia verificările. Redacția Stiricraiova a solicitat un răspuns și în scris, în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

ALEGEREA EDITORULUI