Întâlnire ultrasecretă cu angajați ai ABA Jiu și SGA-urile subordonate pe o navă a ANAR

3475
Sursa foto: Observator de Timiș
Reclame

Conducerea și parte din angajații Administrației Bazinale de Apă (ABA) ”Jiu” și structurile subordonate, respectiv Sistemele de gospodărire a Apelor (SGA) de la Dolj, Gorj, Mehedinți și Sistemul Hidrotehnic Independent Petroșani au participat, miercurea trecută, la o întâlnire în Orșova. Motivul întâlnirii ar fi fost, conform informațiilor Stiricraiova, o petrecere.

Majoritatea participanților și-ar fi luat concediu în ziua de 17 mai pentru a ajunge în port la Orșova, pe nava care ar aparține Administrației naționale Apele Române (ANAR) unde a avut loc întâlnirea. Numai că deplasarea lor s-a făcut cu mașinile și șoferii instituției și subordonatelor ei.

Contactat de redactorul Stiricraiova în după-amiaza zilei de 17 mai, directorul ABA Jiu, Răzvan Nicolae Șerban, a negat că ar fi participat la vreun eveniment în Mehedinți. La fel și directorii SGA-urilor care aparțin de Administrația Bazinală Jiu.

Cu toții au infirmat informația potrivit căreia ar fi participat la vreun soi de întâlnire, fie că ar fi fost vorba de vreun chef, fie de vreo sesiune de lucru. Nimic. Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le-a mirosit. Interesant este că parte din ei, ca o mare coincidență, au declarat că s-au aflat în ziua respectivă prin Orșova. Dar, doar așa, cu alte treburi.

Coincidență sau nu e și că participanții ar fi ”de partea” actualei conduceri a ABA Jiu, numită interimar la cârma instituției. Asta cu atât mai mult cu cât numirile pe funcțiile de conducere urmau să expire, iar posturile vor fi scoase foarte curând la concurs.

În orice caz, jocurile de culise sunt în toi. Cel puțin, la Dolj, atât PNL, cât și PSD l-ar susține pe Răzvan Șerban. Iar la SGA Dolj, inginerul șef, Daniel Naicu, l-ar săpa adânc – ca orice ”lup tânăr” care se respectă – pe actualul director, Florinel Stancu, pentru a prelua conducerea. Acesta o fi și motivul pentru care acesta din urmă ar fi fost singurul șef rămas neinvitat la petrecerea de la Orșova.

În temeiul legii 544/2001 privind liberul acces al informațiilor de interes public, redacția Stiricraiova a formulat și transmis o serie de întrebări legate de activitatea misterioasă din Portul Orșova atât către ABA Jiu, cât și către Administrația Națională Apele Române (ANAR).

Vom reveni cu informații și detalii despre activitatea de la Orșova.