(Exclusiv) Stomatolog reținut pentru consultații și lucrări dentare imaginare

3953
Dr. Camelia Sanfira Covatariu/Facebook
Reclame

Un medic stomatolog din Craiova a fost reținut în cursul zilei de ieri, fiind suspectat că a fraudat bugetul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS). Conform surselor Stiricraiova, este vorba despre dr. Camelia Sânziana Sanfira (Covatariu). Medicul ar fi solicitat efectuarea de plăți pentru servicii pe care nu le-ar fi prestat în realitate. Prejudiciul ar fi de aproape 100.000 de lei.

Sumele de bani i-ar fi fost decontate pentru consultații și lucrări dentare fictive. Ar fi vorba de peste 100 de acte materiale. Dr. Sanfira ar fi bănuită de înşelăciune, fals intelectual și uz de fals.

Presupusele servicii medicale ar fi fost acordate la cabinete din Dolj.

Revenim!

UPDATE:

Conform informațiilor oficiale oferite de IPJ Dolj, polițiștii au efectuat pe 22 martie a.c., şase percheziţii domiciliare, în municipiul Craiova şi comuna Radovan, atât la domiciliul unor cadre medicale, cât și la sediul cabinetelor medicale în care aceștia asigură asistență medicală de specialitate.

În urma percheziţiilor, au fost identificate și ridicate înscrisuri şi medii de stocare, ce constituie mijloce de probă.

Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada mai 2022 – februarie 2023, medicul, în vârstă de 33 de ani, prin completarea și depunerea unor înscrisuri nereale, ar fi indus și menținut în eroare reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, solicitând și decontând servicii medicale stomatologice fictive acordate unor pacienţi, inclusiv minori, fapt ce ar fi avut ca urmare obținerea unui folos patrimonial injust.

Prejudiciul cauzat Casei de Asigurări de Sănătate Dolj este de peste 98.0000 lei.

În cursul acestei zile, persoana reţinută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea luării unei măsuri preventive.

Dr. Camelia Sanfira / Facebook

 

 

ALEGEREA EDITORULUI