Digitalizare la Curtea de Apel Craiova. Taxele judiciare de timbru vor putea fi achitate online

496
Reclame

Curtea de Apel Craiova are site nou. Adresa a rămas neschimbată, însă acum are un design modern, au anunțat reprezentanții instanței. De interes este, însă, faptul că acum există posibilitatea creării unui cont securizat pentru transmiterea documentelor în format electronic către registraturile instanțelor. Astfel, acestea pot fi organizate în funcție de numărul dosarului, se confirmă depunerea documentelor prin e-mail și toate documentele trimise din contul de client pot fi regăsite laolaltă.

În curând, au mai anunțat cei de la Curtea de Apel Craiova, taxele judiciare de timbru într-un dosar existent se vor putea plăti online. Dovada de plată va fi trimisă automat instanței pentru atașare la dosar. Instituția va implementa opțiunea în colaborare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, Asociația de Plăți Electronice din România, care administrează site-ul ghiseul.ro

În scopul îmbunătățirii accesului cetățenilor la actul de justiție și în acord cu tendința și nevoia accentuate de digitalizare a sistemului judiciar, Curtea de Apel Craiova a lansat noul site al instanței, care poate fi accesat la aceeași adresă (www.curteadeapelcraiova.eu). Noul site are un design modern, conținut optimizat pentru orice dispozitiv – telefon mobil, tableta, laptop, desktop – sau motor de căutare și o interfață care facilitează accesarea serviciilor. (…) Rolul acestui nou site este de a oferi un acces cât mai rapid la informațiile despre activitatea Curții de Apel Craiova, atât celor care vin în contact cu justiția, cât și publicului larg, interesat de modul în care aceasta se realizează”, se arată într-un comunicat remis presei de Curtea de Apel Craiova.

ALEGEREA EDITORULUI