O clădire de 9 etaje, care a aparținut uzinei Electroputere, va fi demolată. Mall-ul își extinde parcarea

4673
Clădirea de 9 etaje care este vizată pentru demolare
Reclame

Clădirea de nouă etaje situată pe Bvd. Decebal (foto), aflată în proprietatea Electroputere Parc SRL, urmează să fie demolată. Planul este ca pe terenul respectiv să fie amenajate o parcare la sol și o bandă suplimentară de acces în cadrul centrului comercial. Municipalitatea craioveană a emis recent un certificat de urbanism în acest sens.

Terenul pe care Electroputere Parc vrea să amenajeze parcarea și să facă o bandă suplimentară de acces în mall

Terenul vizat are o suprafață de 6716 mp. Pe el se află construcția de 9 etaje care a făcut parte din patrimoniul fostei uzine Electroputere. Dreptul de închiriere a fost intabulat de SC Electroputere Parc SRL în favoarea Auchan România SA si K&S Electric Power Point SA, conform certificatului de urbanism nr. 938 din 25.05.2023.

Clădirea care urmează să fie demolată pe vremea când uzina Electroputere era funcțională
Clădirea care urmează să fie demolată după ce a intrat în proprietatea SC Electroputere Parc

Se propune demolare clădire C2 (S+P+9E), construire parcare la sol și bandă suplimentară de acces din bld. Decebal, în cadrul centrului Comercial Electroputere Parc cu POT maxim admis=55% si CUT maxim admis=0,82 (…) Având în vedere că în vecinătatea construcției ce se demolează există construcții/spații comerciale ce își desfășoară activitatea se vor lua măsuri în vederea protejării prin încheierea unui referat de expertiză tehnică întocmit de către un expert tehnic MLPAT”, se menționează în cuprinsul Certificatului de urbanism.

ALEGEREA EDITORULUI