Cartierul Chinezesc s-a întors pe mâinile Olguței Vasilescu. Ajută-ne, Doamne!

1264
Olguța Vasilescu / Sursa foto: Craiova Forum
Reclame

Cartierul Chinezesc, această telenovelă din care ne-a rămas doar numele, nu se mai termină. De fapt, craiovenii au primit la nesfârșit doar episodul pilot. Apoi, producătorii chinezi s-au făcut nevăzuți. Primarul Craiovei, un regizor și scenarist vizionar – cum îi place să creadă -, a tot permutat și transboardat sarcini, terenuri și vinovății încât n-ar fi de mirare dacă ANL și MApN s-ar crede ei vinovați de eșec. Cât despre craioveni, ei sunt căliți. Dosarele pe care trebuia să le depună ca să obțină apartament ”eftin” făcut de Olguța și chinezi s-au îngălbenit de mult. Sunt file de istorie, vorba aia. Olguța Vasilescu ne-a demonstrat că cel mai bine se pricepe la iepuri, căsuțe și ghirlande luminoase.

Dă-mi tu mie, ia tu, ție!

Cartierul de pe Str. Caracal a ajuns iar pe mâna municipalității craiovene. Primăria l-a cerut, MApN a acceptat, iar Consiliul local Craiova a aprobat trecerea lui din domeniul public al statului și administrarea Ministerului în domeniul public al Craiovei. ANL ar trebui să construiască locuințele prin programele sale, în termen de 5 ani de la data preluării imobilului. Utilitățile și alte funcțiuni complementare spațiilor de locuit trebuie realizate de administrația locală.

Cred că este a treia sau a patra oară când facem acest ping-pong între Ministerul Apărării și Primăria Craiova. Acum, dacă noi trimitem această cerere și ei aprobă iar trecerea proprietății în sarcina primăriei, aș vrea și eu să știu de data asta care mai e termenul pentru finalizarea Cartierului Chinezesc sau în forma în care va fi finalizat. Ce dată vă asumați și când se va rezolva într-un final situația asta?, a interpelat-o consilierul local Eduard Cârceag pe Olguța Vasilescu.

Cu nonșalanță, primarul Craiovei i-a răspuns: ”nu e niciun fel de ping-pong, este pur și simplu ceea ce prevede legislația”. Absolut corect. E ca atunci când ai de executat pedeapsa cu închisoare și își pierzi și o serie de drepturi. Ca să le ai din nou, aștepți și faci pur și simplu ceea ce prevede legislația.

Olguța Vasilescu: ”Dacă suntem gata cu toate actele, ANL poate să se apuce de construcție”

Timp de cinci ani în care nu s-a realizat această investiție, automat terenul s-a întors la Ministerul Apărării. După care noi am făcut solicitare ca să ne dea acest teren nouă, având în vedere că am făcut un protocol de parteneriat cu Agenția Națională de Locuințe care va construi acolo locuințe de serviciu. Pentru asta avem nevoie ca terenul să se întoarcă iar în administrarea Municipiului Craiova. Ceea ce se întâmplă, merge la aprobare. Între timp, s-a lucrat la proiectare, pentru că ANL-ul nu a vrut să meargă pe vechiul proiect, de zece etaje, ci pe blocuri de șase etaje. Bineînțeles că proiectul va fi prins la ANL, care are bani prinși încă de anul acesta ca să se apuce de construcția de locuințe. Deci, de anul acesta, dacă suntem gata cu toate actele, ANL poate să se apuce de construcție”

Doamne ajută să fie primăria gata anul ăsta cu toate actele! Doamne, dar să nu fie cum a fost cu programul Rabla local!

ALEGEREA EDITORULUI