USR Doj a sesizat Curtea de Conturi legat de contractele pe care Primăria Craiova le are în derulare

916
Cezar Drăgoescu, președintele USR Dolj
Reclame

Administrația PSD condusă de Olguța Vasilescu nu este interesată de modul în care sunt cheltuiți banii craiovenilor și nici de calitatea vieții locuitorilor acestui oraș, sunt de părere reprezentanții USR Dolj, conform unui comunicat remis, astăzi, presei.

Potrivit documentului, asta se vede în calitatea proastă a drumurilor din oraș, peste 25% nu sunt asfaltate. Craiova are cele mai multe străzi neasfaltate, în comparație cu celelalte orașe mari din România. Străzile sunt pline de gropi și, mai nou, sunt inundate la fiecare ploaie. La toate acestea se adaugă și lucrările de mântuială făcute de instituțiile subordonate primăriei. Pe scurt, avem o situație catastrofală a drumurilor din oraș, cartiere întregi fără asfalt și fără utilități, ținute în subdezvoltare.

Craiova are nevoie de parcuri industriale care pot să aducă prosperitate comunității. În prezent, lipsesc investitorii care ar putea genera locuri de muncă bine plătite pentru craioveni și pentru locuitorii zonei metropolitane. Acestea sunt doar câteva dintre marile probleme ale orașului, care nu o interesează pe primărița Olguța Vasilescu, în timp ce se ocupă cu paranghelii de milioane de euro.

Craiova are șansa unei dezvoltări durabile dacă partidele democratice de dreapta răspund invitației USR de realizare a unui pol politic de dreapta, o alternativă credibilă și durabilă pentru alegerile locale din 2024. Răspunsul primit până acum de la mai multe formațiuni politice este unul pozitiv, însă o formulă concretă, finală, va putea fi prezentată după mai multe discuții”, a declarat Ion Belu, președintele USR Craiova.

Jaful din bani publici este la el acasă în Craiova. Un exemplu este cazul tarifelor aprobate de Consiliul Local Craiova pentru firma care gestionează iluminatul public. O parte dintre aceste tarife majorate depășesc de peste opt ori valoarea existentă în piață și ajung la sume de-a dreptul nesimțite. De exemplu, pentru montarea unui stâlp de 4 m, Primăria plătește peste 15.000 lei și pentru schimbarea unui bec peste 3.500 lei.

Am depus săptămâna trecută la Curtea de Conturi o sesizare prin care solicităm să se facă verificări ale contractelor în derulare cu această companie. În acest fel, nu asistăm pasivi la devalizarea bugetului local. Oprim jaful din banii publici!” spune Cezar Dragoescu, liderul consilierilor locali USR Craiova.

https://fb.watch/kT0BZmzwZS/

ALEGEREA EDITORULUI