Primăria ține craiovenii cu dinții la gardul fântânii arteziene

778
Fântâna arteziană este de luni de zile tot în lucru. Între timp, pe împrejmuire cineva a lăsat un mesaj pentru autorități / Foto: Facebook

Așteptarea pare să nu se mai încheie privind realizarea fântânii arteziene pe care Primăria Craiova și-a propus să o amenajeze în zona Pieței Centrale. După ce a dat chix cu primul model, de răzătoare, municipalitatea a apelat la o firmă pentru o nouă încercare.

Modelul inițial, creat de angajații RAADPFL. Comparându-l cu cel actual, aproape că-l regretăm.

De data asta, două personaje, bărbat și femeie, ale căror brațe reprezintă ramurile unor copaci, au atras de asemenea interesul publicului. Impresiile împărtășite despre ea pe rețelele de socializare n-au fost prea bune. Craiovenii au acuzat autoritatea locală de lipsă de inspirație. Una continuă, reamintind de naiadele din parc. Și, de-atunci, lucrul la fântână tot continuă. Statuile s-au și ”bronzat” între timp, iar fântână a căpătat, de asemenea, nuanțe gălbui-maronii, între gresia bleu-albastră cu aspect de anii 80. Un exemplu perfect al curentului kitsch care s-a instalat în urbea noastră.

Statuile amplasate în locul cuburilor ”răzătoare”. Foto: Ștefan Veza, decembrie 2022

Ce n-a văzut Parisul!

Asta pe lângă faptul că primăria a tăiat un nuc în plină putere ca să facă loc proiectului de arteziană. Bașca detaliul că reprezentanții municipalității au mințit inițial precizând că nucul nu va fi tăiat. Ba, din contră, au spus că va fi integrat unui concept demn de parcurile din Paris. Dovada că nici nucul, nici Parisul nu s-au mai întâlnit la Craiova e această fântână arteziană cu care Primăria Craiova vrea să bată record după record: al timpului, urâțeniei și incapacității administrative.

Cu un aspect care din anumite unghiuri arată înfricoșător, fântâna ar putea avea succes la înțărcat copiii / Foto: Facebook