Străzi și gospodării afectate de ploaie, la Șimnic și Grecești. Cod Roșu de inundații pe râuri

750

Pompierii doljeni au intervenit, astăzi, pentru a înlătura efectele ploii în comuna Grecești, unde apa a inundat două gospodării. Tot aici, un pod improvizat s-a rupt, fiind pericol de inundație. Totodată, drumul comunal DC 641 din Șimnicu de Sus, satul Albești, a fost inundat.

Detașamentul 1 de Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale si două motopompe în comuna Grecești, sat Bușu, str. Principală, pentru evacuarea apei din două gospodării inundate și un beci. Potrivit datelor furnizate de ISU Dolj, apa are circa 30 cm.

De asemenea, pompierii transmit că un pod improvizat s-a rupt în comuna Grecești, sat Gropanele, str. Iancului, nr. 7. Aici a intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Craiova cu o autospecială și o motopompă. La pod lucrează încă SVSU cu un buldoexcavator, pentru lărgirea și decolmatarea albiei. În zonă există și altă cale de acces și in acest moment nu există pericol de inundație, anunță reprezentanții ISU Dolj.

În comuna Șimnicu de Sus, satul Albești, a fost inundată Str. Colonel Ioan Anghelescu. Aici a intervenit Secția de Pompieri Craiova cu o autospecială și o motopompă. ISU transmite că nu sunt gospodării afectate, iar circulația nu este oprită.

Se ”umflă” râurile și Dunărea

În altă ordine de idei, hidrologii au instituit Codul Roșu de inundații pe râuri, începând de astăzi, 12 iunie, ora 20:00, până mâine la orele 12:00. În Dolj, este vorba de Desnățui – bazin amonte acumulare Fântânele și râul Drincea.

Înainte de ora preconizată de manifestare a evenimentului va fi transmis și un mesaj de tip RO-Alert către populația din zona posibil a fi afectată de eveniment, a anunțat ISU Dolj.

 

ALEGEREA EDITORULUI