Bungalow-uri lângă Lacul Adunații de Geormane, la Bratovoești

3724
Captură Google Earth, zona încercuită (cu aproximare) este cea vizată de investitor pentru amenajarea spațiilor de cazare
Reclame

Un investitor privat vrea să construiască cinci unități de cazare, de tip bungalow, precum și o zonă de foișor, lângă Lacul Adunaţii de Geormane, arie naturală protejată, cunoscută și ca Stațiunea Victoria. Investitorul, o persoană fizică, are drept de concesiune pe 49 de ani asupra unui teren de 1500 mp, în intravilanul comunei Bratovoești, sat Prunet.

Fiecare bungalow va avea 15 mp locuibili și terasă de 3 mp și va fi dotat cu pat dublu si baie. Foișorul va avea o suprafață de 154 mp, prevăzut cu grup sanitar. Conform proiectului, spațiile vor fi racordate la rețelele de apă și canal existente la nivelul comunei.

Schița proiectului / Sursa: APM Dolj

Beneficiarul dorește realizarea investiției în vederea valorificării cadrului natural și creării unei zone de agrement și odihnă în zonă, cu respectarea reglementarilor PUG: Destinația conform P.U.G. – zona de agrement “Victoria” – spații verzi, parc și servicii. Investiția contribuie și la dezvoltarea economică și turistică a zonei. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 450.000 lei”, conform documentelor depuse pentru obținerea autorizațiilor și avizelor necesare proiectului. Durata de realizare este estimată la 12 luni de la demarare.

Comuna Bratovoeşti a fost inclusă, la începutul acestui an, pe lista localităţilor cu resurse turistice. Aria naturală protejată Lacul Adunaţii de la Geormane, de 102 hectare, în jurul căruia înainte de 1990 se construise staţiunea Victoria, este o arie protejată de interes naţional, situată în zona de câmpie a bazinului hidrografic Jiu şi face parte din categoria zonelor umede, conform Discoverdolj.

Potrivit sursei menționate, este caracterizată prin prezenţa ecosistemelor lacustre (lacul Victoria, balta Marica) şi zone mlăştinoase. Aici s-ar putea reamenaja, potrivit Strategiei turistice a judeţului Dolj, staţiunea Victoria, ca zonă de agrement, aventură şi sport, care era considerată “Snagovul Craiovei” şi care era plină de turişti în fiecare weekend.

Lacul Geormane / Sursa foto: Facebook/Asociatia Profesionala Sociologia Militans

ALEGEREA EDITORULUI