(VIDEO) Gunoiul de la restaurantul unde și-au făcut nunta Olguța și Manda, colectat în remorcă și aruncat pe câmp

2305
Sacii de gunoi și alte resturi sunt aruncați într-o remorcă, apoi sunt duși la câteva sute de metri depărtare și deșertați lângă o baltă

Prezentat ca locație de lux pentru evenimente, restaurantul Riviera Ballroom de la Ișalnița, în care a avut loc și petrecerea de nuntă a primarului Craiovei, Olguța Vasilescu, cu șeful PSD Dolj, Claudiu Manda, se debarasează de gunoi în natură, pe un teren viran vecin.

În societatea care deține Riviera Ballroom sunt trei acționari, între care și soția administratorului comunei Ișalnița, fost primar al localității, Ovidiu Flori, nașul de cununie al cuplului Olguța – Manda.

Ovidiu Flori (stânga), alături de cuplul Claudiu Manda – Olguța Vasilescu / Foto: Facebook

Și alegerile de anul trecut, pentru șefia PSD Dolj, au avut loc tot în cortul Riviera Ballroom. Când nu au loc evenimente de familie sau politice, locația găzduiește petreceri pentru publicul larg.

Riviera Ballroom Ișalnița / Facebook

Asta înseamnă mult gunoi rămas în urma petrecăreților. Unde ajung resturile?

Stiricraiova a aflat că cel puțin o parte din ele ar fi colectate direct într-o remorcă amplasată în exteriorul gardului care împrejmuiește imobilul. Apoi, vehiculul le-ar transporta și ar scăpa de ele pe terenul viran din imediata apropiere.

În captura video se poate observa bucata de gard lipsă prin care se aruncă gunoiul în remorcă

Informația s-a confirmat la fața locului. Redactorul Stiricraiova a mers, astăzi, la Restaurantul Riviera Ballroom și a găsit o remorcă în care erau saci cu gunoaie, cutii de băuturi, sticle, recipiente și resturi alimentarea. Am observat că o bucată din gardul restaurantului lipsea exact în dreptul remorcii pentru ca gunoiul să poată fi mai ușor debarasat. Pe jos tronau alte gunoaie împrăștiate.

Traseul deșeurilor se poate observa ușor. Roțile vehiculului cu care este transportat au format un drum de câteva sute de metri care se oprește în jurul unei bălți înconjurate de gunoaie. Mirosul de levigat e puternic. Cutii de carton de la băuturi, sticle, borcane, recipiente de plastic, lădițe, saci și flori naturale rămase de la aranjamente. Sunt dovada indubitabilă că provin de la un local de alimentație publică.

Pentru că în rândul opiniei publice se știe că locația îi aparține ”nașului” Ovidiu Flori, el a fost prima persoană contactată pentru un punct de vedere.

Restaurantul este al unei societăți în care soția mea e acționar. Puteți să sunați administratorul. Noi avem contract cu Iridexul, dar nu știu să vă spun în momentul acesta exact ce prestație face (societatea de salubrizare n.r.). Dar ce legătură are numele meu cu remorca și cu treaba aceasta? Oricum, vă pot spune că eu nu agreez o astfel de practică. Dar există un administrator, luați legătura cu el. Sau vreți să o legați de numele meu? Eu nu sunt asociat, dar, mă rog. Nu agreez să se întâmple lucrul acesta, pentru că eu știu cât am lucrat pentru curățenia zonei respective. Să știți că acele sticle și altele pot veni din altă parte, cum au și venit de-a lungul timpului. Acum, că trebuie să se lege subiectul acesta de Riviera sau de Ovidiu Flori, este un alt subiect. Dar, cu siguranță nici administratorul nu agreează acest mod de lucru, la cum îl cunosc”, ne-a declarat Ovidiu Flori.

L-am contactat și pe Cristi Tudosie, acționar și administrator al firmei Fanty Grup Srl, care deține restaurantul Riviera Ballroom. Acesta susține că firma are contract cu operatorul Iridex și că în interiorul locației există platformă pentru gunoi. Totodată mai spune că nu știe de existența vreunei remorci, că nu aparține firmei și că gunoiul este aruncat de alte societăți sau împrăștiat de câinii care păzesc o stână de oi din apropiere.

Iridexul este cel care ne ridică gunoaiele, doar că fiind în câmp și fiind stâna lângă noi acolo, toate gunoaiele care erau în sacii de gunoi le luau câinii. Spărgeau sacii, îi făceau praf și îi întindeau pe toată zona de acolo. Asta vizavi de gunoiul care rezultă de la noi. Cei care aruncă aranjamente florale sunt cei care fac nunțile și cu care colaborează ei. În mod normal trebuie să și le ia”, ne-a declarat administratorul restaurantului Riviera Ballroom, Cristi Tudosie.

Am insistat în legătură cu prezența remorcii lângă gardul restaurantului. Administratorul nu ne-a răspuns, deviind discuția către ”problema cu gunoiul din zona respectivă”: ”Am sesizat-o și primăriei și o știu și ei de mult timp, pentru că toți agenții economici din jurul localității probabil vin și aruncă acolo”, a explicat Tudosie. Ocazie cu care reamintim că Ovidiu Flori este administratorul comunei Ișalnița pe raza căreia se află restaurantul la care și soția sa este acționară.

Am continuat să întrebăm despre prezența remorcii cu gunoi. ”Nu este a restaurantului, nu știu despre ce remorcă este vorba, că nu am fost zilele acestea pe acolo, am fost plecat. Eu în momentul în care am depozitat gunoiul și au venit câinii toți de la stâna de lângă…”, a încercat să justifice administratorul.

Insistăm că remorca e mereu prezentă acolo, iar în ea se aruncă gunoiul din restaurant. Tudosie nu infirmă, dar susține că nu e adevărat că gunoiul este dus câteva zeci de metri mai încolo.

De ce aș arunca gunoiul lângă mine, ca să miroasă după aceea urât tot la mine? Și pe drumul de acces sunt aruncate. Eu nu am ce să le fac celor care vin și aruncă acolo gunoaie. Efectiv e câmp, nu este terenul nostru acolo, vin și aruncă acolo, inclusiv aranjamente florale, că ați zis de ele. Pleacă cu mașina și le aruncă. Le găsim și noi după aceea”, spune administratorul restaurantului Riviera Ballroom.

Cert este că în afară de stâna de oi și locația restaurantului altceva nu mai există în împrejurimi. Dar Tudosie are dreptate într-o privință. Până în Amaradia, pe întreg câmpul de vegetație necontrolată sunt, din loc în loc, mormane de gunoaie din construcții, saci și gunoi menajer. Însă depozitul ilegal de gunoi din apropierea restaurantului Riviera este aparte. E greu de crezut că alte societăți vin tocmai aici să arunce gunoiul exact lângă el.

***

Dacă vrei să sprijini Stiricraiova.ro, poți face o donație: Revolut ID @amigebaila sau în contul IBAN RO70BREL0005534443240100 (Libra Bank) sau în contul IBAN RO76BACX0000002322963000, Cod BIC/SWIFT BACXROBU (Unicredit Bank), titular Gebăilă Ana-Maria.

ALEGEREA EDITORULUI