Se scumpesc și apa și canalul tuturor doljenilor, pe lângă gunoiul craiovenilor

1561

Luna iulie vine cu un val de scumpiri pentru serviciile de colectare și transport al gunoiului craiovenilor, dar și pentru serviciile publice de alimentare cu apă și de canalizare ale tuturor abonaților Companiei de Apă Oltenia.

Începând cu data de 01.07.2023, la Craiova taxa pentru gunoi va fi majorată cu 50% pentru utilizatorii casnici, de la 12 lei pe lună, de persoană, la 18 lei. Pentru persoanele juridice care nu au încheiat un contract cu operatorul de salubrizare, creșterea este și mai consistentă. Astfel, taxa va fi majorată de la 144 lei/mc, la 502 lei/mc.

De asemenea, Compania de Apă Oltenia a anunțat că, începând cu aceeași dată, prețurile și tarifele la serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare se scumpesc, în conformitate cu decizia A.N.R.S.C. nr.104/29.05.2023.

Scumpirea reprezintă o indexare cu inflaţia cumulată în ultimul an, ca urmare a strategiei de tarifare, care presupune ajustări ale tarifelor în fiecare an la data de 1 iulie.

Astfel, prețul pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită pe întreaga arie de operare va fi de 6,89 lei/mc, fară TVA, de la 6.09 lei/mc fără TVA.

Totodată, tariful pentru canalizare – epurare pentru întreaga arie de operare va fi de 5,09 lei/mc fară TVA, față de 4,37 lei/mc fără TVA, cât a fost până acum. Atât la apă, cât și la canal se aplică TVA în cotă de 9%.

Scumpirile se vor regăsi în factura din luna august.

ALEGEREA EDITORULUI