Olguța Vasilescu, la final de festival: ”Muzica veche nu s-a mai vândut. Negociem deja cu nr. 1 mondial. Enrique a fost excepțional”

7520
Sursa foto: Facebook/Ioana Vasile

S-a încheiat a doua ediție a Festivalului Intencity, cu trei zile de concerte desfășurate în paralel pe stadion și sala polivalentă din Craiova. Cu un număr mult mai mare de spectatori decât anul trecut, evenimentul s-a bucurat de cel mai mare succes duminică, în timpul prestației lui Enrique Iglesias. ”Show-ul lui a fost extraordinar”, a apreciat primarul Olguța Vasilescu, iar spectatorii care l-au văzut live pare că i-au dat dreptate în general. 

Sursa foto: Facebook/Ioana Vasile

Edilul a făcut azi-noapte și primele declarații despre cum i s-au părut cele trei seri de festival. Ca puncte slabe, a concluzionat Vasilescu, seara retro nu s-a mai bucurat de succes ca în 2022.

O să schimbăm puțin anul viitor, pentru că anul acesta nu s-a mai vândut ca anul trecut muzica veche. Prima seară nu a mai fost ceea ce ne așteptam și atunci trebuie să schimbăm ceva. Probabil ne vom orienta spre balcanică, spre alte genuri muzicale”, a punctat edilul Craiovei.

Iglesias, cea mai mare audiență

Sursa foto: Facebook/Ioana Vasile

Cât despre ce i-a plăcut personal cel mai mult, primarul a declarat că ”toate genurile de muzică din toate serile”. Însă pentru concertul lui Iglesias adjectivul a fost ”excepțional”:

Chiar discutam cu cineva care nu acceptă decât DJ și după ce a văzut show-ul cu Enrique Iglesias mi-a spus: înțeleg de ce v-ați bătut doi ani ca să-l aduceți, pentru că într-adevăr face show și a făcut un show de excepție. Eu zic că a fost extraordinar, a fost un show excepțional”.

Jurnaliștii au fost curioși să afle și ce a făcut Enrique Iglesias la Craiova, fiindcă artistul a aterizat în oraș cu multe ore înainte de cele programate pentru spectacol. Potrivit Olguței Vasilescu, vedeta internațională a vizitat centrul istoric și a fost impresionat de el.

A servit masa în oraș, s-a plimbat prin centrul vechi, i-a plăcut foarte mult, a spus că sunt niște clădiri foarte frumoase. Nu numai el, ci și staff-ul, a apreciat clădirile din orașul nostru și ar trebui să fim cu toții mândri”, a declarat aceasta.

Să știți că Enrique este un om de excepție în particular, în sensul că am avut discuții foarte complicate, ca să nu spun altfel, și anul trecut și anul acesta, cu staff-ul lui. Au avut tot felul de cereri și acum ne-am dat seama că, de fapt, doar staff-ul era așa. Enrique e de fapt cu totul altă persoană, este o persoană foarte deschisă, și ne bucurăm că i-a plăcut foarte mult că i-a plăcut orașul”, a mai detaliat Vasilescu.

Concertele din Polivalentă, cu mare succes la public

În altă ordine de idei, concertele din sala polivalentă au avut mare priză la public, în special cel tânăr. Numărul spectatorilor permis aici a atins și limita maximă uneori, unii fiind nevoiți să mai aștepte pentru a avea acces.

Concert în Sala Polivalentă / Sursa foto: Craiova Intencity/Facebook

Sala Polivalentă va rămâne așa cum a fost și anul acesta, pentru că s-a bucurat de un mare succes. Poate vom avea și o a treia scenă, dar rămâne de văzut”, a spus Olguța Vasilescu.

LOV: Punem Craiova pe harta lumii, nu pe harta României sau Europei

Perioada de organizare în 2024 va rămâne, în principiu, similară, a mai precizat primarul Craiovei. Edilul a adăugat că important pentru oraș este ”să aibă un astfel de festival”.

Olguța Vasilescu pe covorul roșu alături de Tiesto / Sursa foto: Facebook

S-a dovedit ok perioada și, din fericire n-am avut ploi, doar puțin, dar nu cât să ne sperie. Cred că va fi aceeași perioadă ca anul acesta, ca să joace echipele de fotbal. Și așa primul meci al FCU trebuie să se dispute pe un alt stadion, pentru că nu vom fi gata cu montarea gazonului. Până la urmă este important pentru oraș să aibă un astfel de festival. Eu mi l-am dorit foarte mult și sper că acum a înțeles toată lumea că este nevoie de un astfel de festival și nu face altceva decât să pună Craiova pe harta lumii, nu pe harta României sau a Europei”, a declarat Vasilescu.

Cât despre ceea ce pregătesc organizatorii pentru a 3-a ediție, informațiile oferite s-au limitat la precizarea că în fruntea listei se va afla ”numărul 1 în top mondial”.

Cel cu care negociem deja e numărul 1 top mondial, pentru că ne propunem să fim festivalul nr. 1 din România și eu cred că încet, încet le arătăm tuturor că spre asta ne îndreptăm”, a afirmat edilul.

Despre ceea ce a însemnat Festivalul Intencity din punct de vedere financiar rămâne și sperăm să aflăm cât mai curând de la organizatori. Cert este că evenimentul a fost susținut în principal cu bani de la bugetul local, cuantumul sumei alocate Operei Române Craiova ridicându-se la circa 4,5 milioane de euro.

Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Craiova

ALEGEREA EDITORULUI