Flavius Sirop nu mai este secretar de stat. Dar e în continuare de partid, la Craiova: ”Am eliminat dosarul cu șină”

1028
Flavius Sirop / Foto: Remus BADEA

Flavius Sirop, de la PNL Dolj, și-a încetat mandatul de secretar de stat. Poziția era ocupată la Ministerul Tineretului și Sportului, desființat de Guvernul României. În umră cu o lună, în prima ședință a Executivului de după învestirea noului guvern, a fost înființată Agenția Națională pentru Sport, însă liberalul nu a mai ”prins” loc.

Anunțul oficial a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută azi la sediul organizației municipale, ocazie cu care Sirop a făcut și un scurt bilanț al activității sale din Minister.

Totodată, în calitate de secretar general al PNL Craiova, Flavius Sirop a prezentat legea inițiată de parlamentarii PNL, prin care, începând cu 4 iulie, a fost eliminat ”dosarul cu șină”. Legea fusese promulgată în ianuarie 2023.

”Mă aștept ca această lege să aducă schimbări în aparatul administrativ. Nu este o inițiativă izolată a PNL, ci se înscrie în seria de decizii prin care se debirocratizează actul administrativ”, a declarat secretarul general al organizației municipale, Flavius Sirop.

Principalele prevederi ale acestei legi sunt:

Instituțiile publice nu mai pot solicita cetățenilor obiecte de papetărie ori birotică;

Instituțiile publice nu mai pot solicita documente emise de alte instituții publice;

Dacă sunt necesare copii: fotocopierea se face gratuit; copia legalizată a fost eliminată; (funcționarul va constata conformitatea copiei cu originalul); copia după CI poate fi trimisă în format electronic, pe e-mail;

Modelele tipizate de formulare sunt publicate pe site-urile instituțiilor, pentru a fi descărcate;

Pe lângă plata cash, instituțiile publice trebuie să ofere și alte posibilități de plată, de exemplu plata cu cardul. 

Partidul Național Liberal a avut de-a lungul timpului mai multe proiecte pentru digitalizare și simplificarea relației cetățeanului cu statul, printre care amintim: eliberarea online a cazierului judiciar, lansarea aplicației de mobil Ghișeul.ro și adăugarea mai multor servicii online în platformă, crearea hub-ului MAI, un portal ce conține multiple servicii publice ale MAI, crearea ROeiD, o singură identitate digitală a cetățenilor pe toate platformele statului”, au mai precizat liberalii.

ALEGEREA EDITORULUI