Agresor sexual, iertat de două judecătoare. Au considerat că ridicarea fustei și ciupitul de fund nu trebuie pedepsite

1205
Sursa foto: Google

Un agresor sexual a scăpat de închisoare după ce două judecătoare de la Curtea de Apel București au considerat că ridicarea fustei și prinderea de fund a unei femei sunt fapte care nu trebuie pedepsite, scrie PRESShub.

În ianuarie 2023, Judecătoria Sector 4 îl condamna pe George Vasilescu, un individ de 51 de ani din București, la o pedeapsă de 4 ani și 9 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală.

Concret, în toamna anului 2022, în jurul orei 21, Vasilescu a urmărit o femeie care se întorcea de la serviciu, a mers în spatele ei până în dreptul blocului unde locuia aceasta, a prins ușa de la intrare și a intrat în hol, iar în fața liftului, când femeia i-a spus că vrea să urce singură în lift, i-a ridicat fusta și a prins-o de fund.

Femeia a început să țipe, iar necunoscutul a fugit. Victima a intrat în casă, i-a povestit soțului întâmplarea și, împreună, au ieșit să-l caute pe individ.

La 100 de metri de blocul aflat într-o zonă centrală a Bucureștiului l-au întâlnit pe Vasilescu care nu a recunoscut ce a făcut. Femeia i-a făcut o fotografie, apoi a mers la poliție și a făcut plângere.

Traseul victimei

Pe baza înregistrărilor de pe camerele de luat vederi din zonă și din mijlocele de transport STB poliția  a refăcut traseul victimei și a luat amprente de pe mânerul ușii blocului. Una dintre urme se potrivea cu amprentele lui George Vasilescu, care a fost descoperit în baza de date a poliției printr-o aplicație informatică de recunoaștere facială. Totodată, polițiștii au stabilit că agresorul și-a urmărit victima încă din autobuz.

Testat cu detectorul de minciuni, Vasilescu a picat testul. Totodată, el a fost reținut și apoi arestat preventiv până la data pronunțării primei instanțe.

Fapte similare

În timpul judecății, instanța a constatat că Vasilescu a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 5 ani, 4 luni închisoare, fiind eliberat la termen din penitenciar în decembrie 2021. Prima condamnare a fost tot pentru agresiune sexuală, victime fiind 5 tinere, iar modul de operare a fost același.

Surpriza din apel

Agresorul Vasilescu a făcut apel și dosarul a ajuns la Curtea de Apel București la judecătoarele Cristina Carmen Craiu și Mihaela Niță.

În apel, Vasilescu a cerut achitarea pe motiv că nu el a agresat victima în scara blocului motivând că amprenta sa a fost găsită doar pe mânerul exterior al ușii blocului, nu și în interiorul imobilului.

Citește continuare în PRESShub.

ALEGEREA EDITORULUI