… Nădăjduiam ca (măcar) președintele PNL Craiova să mai citească presa locală

782
Nicolae Giugea / Foto: Remus BADEA

”În timp ce craiovenii erau asaltați cu știri despre Intencity, pe tăcute în Craiova s-a scumpit și apa, și gunoiul”, a afirmat, azi, președintele PNL Craiova, în cadrul unei conferințe de presă cu participare locală.

Deși s-a întâlnit cu jurnaliștii de la ”locale” pentru conferință, se pare că domnia sa nu prea o citește – așa cum, de altfel, spune că nu o face nici omologul său de la PSD Craiova, primarul Olguța Vasilescu, după cum a spus-o deja în mai multe rânduri – fiindcă media locală a publicat știri despre scumpirile pe care administrația avea și urma să le opereze, așa cum a scris și despre Intencity. Cel puțin, noi am făcut-o. Și n-am fost singurii. În atare condiții, nădăjduim că măcar știrea despre conferința pe care a susținut-o azi o va deschide și o va citi.

În fine! Nicolae Giugea a mai afirmat, în contextul recentului Festival Intencity, că, în iarna, craiovenii au plătit cea mai scumpă întreținere din țară, dar au avut și cel mai scump târg de Crăciun.

Cele 5 milioane de euro (pentru Intencity n.r.) sunt plătiți de toți cetățenii craioveni – de la Troaca în Lăpuș, și din Făcăi în Craiovița. În condițiile acestea, s-au dat invitații gratuite cu plasa” a mai spus Nicolae Giugea. Acesta s-a arătat nemulțumit că primăria nu a explicat încă de ce nu a organizat a doua ediție cu o firmă privată, deși ar fi existat oferte.

”Craiovenii nu ar mai fi dat 5 milioane de euro, iar evenimentul ar fi fost mult mai bine organizat”, a susținut șeful PNL Craiova.

”Primăria se grăbește să adopte PUG-ul pentru a nu fi nevoită să respecte noul Cod al amenajării teritoriului”

Liberalul Giugea a vorbit și despre lansarea în dezbatere a Planului Urbanistic General al orașului. Potrivit acestuia, ”brusc, Primăria Municipiului Craiova a lansat în dezbatere publică proiectul privind PUG-ul, care coincide cu introducerea, la nivelul Camerei Deputaților în procedură parlamentară, în vederea dezbaterii și adoptării, Legea privind Codul amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor”.

”Ani de zile am tot spun că orașul nostru are nevoie de un PUG, iar Primăria să făcea că face, dar în realitate Craiova este pradă unui haos urbanistic. Sunt construite blocuri lângă blocuri și între ele alte blocuri. Potrivit proiectului de lege înaintat de Guvern și adoptat de Senatul României, în termen de 3 ani de la adoptare noii legi cadru a urbanismului, autoritățile administrației publice locale aprobă actualizarea planurilor urbanistice generale, cu o vechime mai mare de 7 ani” a spus Nicolae Giugea.

Așadar, susține liberalul, demersul Primăriei Craiova ”pare să fie unul menit să evite prevederile noului Cod al amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor și să fie elaborat în temeiul legislației actuale, înainte de adoptarea noului Cod.

”Cu alte cuvinte, acum Primăria se grăbește să adopte un PUG pentru a nu fi nevoită să respecte noul Cod al amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor, mult mai restrictiv. Asta desigur în interesul dezvoltatorilor și nu al craiovenilor”, a mai spus Nicolae Giugea.

ALEGEREA EDITORULUI