Antonie Solomon: ”Dacă cineva o înjură pe Olguța Vasilescu, pe Manda sau pe Vasile, mă înjură și pe mine”

1260
Antonie Solomon le-a transmis liberalilor, ținând în mână un sul de hârtie igienică, mesajul ”Ștergeți-vă la gură”

Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, acum vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj, a făcut, astăzi, o serie de declarații spumoase, ca o reacție venită ”din partea alianței” PER-PSD, la afirmațiile președintelui PNL Craiova, Nicolae Giugea, susținute în cadrul unei conferințe de presă organizată ieri. Întâlnirea lui Solomon de azi a fost surprinzătoare prin însăși organizarea ei, dar și prin subiectele abordate.

Eu, știți bine, sunt în alianță cu PSD și dacă cineva o înjură pe Olguța Vasilescu, pe Claudiu Manda sau pe Cosmin Vasile, mă înjură și pe mine. Așa am zis, și la bine și la rău”, și-a început declarațiile Solomon. Potrivit acestuia, precizările pe care le-a transmis azi au fost făcute în numele administrației județene și locale. ”Eu nu fac de capul meu”, a precizat Antonie Solomon.

Se pare că a început lupta politică pentru primărie, deși mai sunt un an și două luni. Încep să creeze evenimente, să critice în stânga și în dreapta. (…) De asta vin în fața dumneavoastră ca să vă spun câteva puncte de vedere referitor la ce s-a bălmăjit de către doi veșnici candidați la primărie. Când faci aprecieri pozitive sau negative despre cineva trebuie să te gândești că și alții judecă chiar propriul tău speech. Și, atunci, îți dai masca de pe față și vezi unde stai, pe ce loc ești și trebuie să te gândești foarte bine la ce îți scapă pe gură, fiindcă e foarte ușor să-ți dai cu părerea despre unul, despre altul. Dar aici se vede și caracterul. (…) M-aș bucura să întâlnesc în lupta asta politică oameni de caracter. Adică, ăsta sunt eu, nu vorbesc cu buzele tivite, uite mesajul meu către oameni, dar nu de dragul de a vorbi fără să spui nimic. Nu doar de dragul să apari și să înjuri în stânga și în dreapta”, a spus Solomon.

”Să vedem ce s-a spus despre noi, cei care suntem în administrația publică județeană și locală, și să demontăm punct cu punct. Nu știu dacă chiar merită acest sacrificiu, dar, totuși”, a continuat Solomon.

”Eu l-aș fi făcut gratis”

Primul punct atins a fost cel despre Intencity. Solomon a opinat că festivalul a avut reverberații foarte bune, iar entuziasmul craiovenilor care au participat a meritat efortul financiar. ”Pe timpul meu făceam acel Romanian Music Awards, cu 300-400 de mii de euro și erau 40.000 de mii de tineri. Acum, când vrei să aduci nume mari, se complică”, a afirmat fostul edil al Craiovei.

S-a tot vorbit de Intencity. Eu n-am fost la festival, dar m-a bucurat în felul meu, fiindcă trei zile Craiova a fost vie. Știe lumea de noi. Mă rog, a costat 5 milioane de euro, nu știu suma exactă, a fost hotărâre de Consiliul local, o procedură legală. Dar, a fost un nume, Enrique Iglesias, care a putut să umple stadionul și să simtă lumea și copiii ăștia ai noștri de 14-15-16 ani extraordinar. Credeți că în alte părți festivalurile se fac așa să nu punem niciun leu de la buget, că găsim sponsori? Nu e așa. Pe timpul meu făceam acel Romanian Music Awards, cu 300-400 de mii de euro și erau 40.000 de mii de tineri. Acum, când vrei să aduci nume mari, se complică. Dar, repet, e bine că s-a făcut și că e o continuitate. La anul sper să fie mai aranjată treaba mai din timp și ecourile să fie și mai pozitive”, a declarat Solomon.

Întrebat de jurnaliști cum ar fi organizat el festivalul dacă era primar, acesta a declarat că l-ar fi făcut gratuit.

Eu l-aș fi făcut gratis, fără invitații, fără bilete. L-aș fi făcut în Luncă, să vină 70.000 de oameni. Dar Olguța a vrut să câștige și orașul niște bani”, a răspuns Solomon.

Solomon: ”Dacă eram în locul lui Enrique Iglesias, o căutam eu pe primărița Craiovei ca să fac poză cu ea”

Cum Nicolae Giugea a comparat fotografia Olguței Vasilescu cu Enrique Iglesias cu cea făcută de Liviu Dragnea cu președintele SUA, ”pe bani mulți”, Solomon i-a luat apărarea primarului afirmând că Iglesias ar fi trebuit să o caute pe Olguța ca să se imortalizeze împreună, pentru că ”e o persoană plăcută, mediatizată, știe lumea de ea”.

Au spus că această poză cu Enrique Iglesias a fost plătită cu milioane de euro, cum a plătit Dragnea să dea mâna cu Trump. Eu, dacă eram în locul lui Enrique Iglesias, o căutam pe primărița Craiovei – care e o persoană plăcută, mediatizată, știe lumea de ea -, să fac eu poză cu primarul Craiovei și nu trebuie să dau bani, cum zicea domnul Giugea, pe care nu-l înțeleg. O să ajungă primar când o zbura porcul. dar, încearcă omul. De fapt, nici nu știu ce înseamnă PNL-ul în Craiova. Eu zic că PD-ul este, iar la butoane este domnul, domnul, îl știți și voi, care îi cheamă, îi face și nu îl interesează decât să-și facă el treburile, cum și le-a făcut când domnul Giugea era președinte sau director la ADS și s-a pitulat prin spital două luni, să nu fie arestat. Pe mine m-au trimis să scriu cărți, că nu le-am făcut pe plac”, a spus Antonie Solomon.

După mult mai multe declarații – pe care le vom redacta în alte articole, referitoare la planul urbanistic al Craiovei, poliția locală pe care chiar el a înființat-o (și regretă), investitori și investiții, alegerile de la anul, politică și salubrizarea orașului și județului – la sfârșitul conferinței de presă susținută la Consiliul Județean Dolj, Solomon a avut un mesaj verbal și vizual la adresa celor care au criticat administrația locală și județeană: ”Ștergeți-vă la gură!”, a spus acesta, scoțând dintr-o pungă un sul de hârtie igienică.

 

ALEGEREA EDITORULUI