FOTO Primarul Olguța Vasilescu și viceprimarul Răzvan Diaconu au mers cu bodyguarzii în parc

3990
Ambasadorii Japoniei și Libiei, în vizită oficială la Craiova, alături de Olguța Vasilescu. Pe fundal, cei doi bodyguarzi care i-au însoțit pe primarul și viceprimarul Craiovei. Sursa foto: captură video 3TV
Reclame

Edilul-șef al Craiovei, Olguța Vasilescu, și unul dintre secunzii săi, viceprimarul Răzvan Diaconu, au mers în vizită oficială într-unul dintre parcurile din oraș însoțiți de bodyguarzi. Evenimentul a fost organizat joi de municipalitate pentru a puncta faptul că administrația locală a reabilitat Parcul Pedagogic. Delegația primăriei i-a avut ca oaspeți pe ambasadorii Japoniei și Libiei și prim-secretarul Ambasadei Greciei. Pe tot parcursul plimbării ei au fost însoțiți de două gărzi de corp.

Cei doi bodyguarzi au venit îmbrăcați ca doi ”bombardieri”: unul cu pantaloni scurți, celălalt cu ei trei sferturi, și tricouri mulate, în completă discordanță cu rigoarea unei vizite de asemenea rang.

Viceprimarul Dan Diaconu, flancat de unul dintre bodyguarzi

Garda de corp a edililor, antrenorul de fitness al viceprimarului Rela Filip

Ambii au fost în permanență în umbra delegației. Mai mult, în timpul declarațiilor de presă unul a stat numai în spatele Olguței Vasilescu. Celălalt, un pic mai în spate, în preajma viceprimarului Răzvan Diaconu (de la PNL, dar care s-a autopropus în funcție, cu susținerea PSD). De altfel, acesta din urmă pare să fi fost cel care i-a cooptat pe cei doi la vizita din parc. Din ce motive, e greu de spus și de înțeles. La ora vizitei locul era plin de copii, părinți și bunici, pe lângă delegațiile de presă și angajați ai Regiei de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova.

Unul dintre cei doi bodyguarzi apare și alături de celălalt viceprimar al Craiovei, Aurelia Filip. Bărbatul este antrenorul său personal de fitness. El ar fi și angajat al clubului sportiv municipal al orașului.

Viceprimarul Craiovei Rela Filip, alături de antrenorul de fitness, garda de corp a primarului în timpul vizitei oficiale din Parcul Pedagogic / Foto: Facebook

Intruziunea unor astfel de personaje în apariții publice oficiale e o palmă dată Craiovei care poartă stigmatul de ”oraș al interlopilor”. ”Valoarea” și ”șmecheria” afișate din poziția de gărzi de corp ale șefilor orașului nu fac altceva decât să arate nivelul la care suntem.

Pe modelul fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea care, în 2019, la un termen de judecată, a fost însoțit de mai mulți interlopi cunoscuți din București pe post de bodyguarzi, apariția Olguței Vasilescu flancată de cei doi ”șmecheri” provoacă indignare.

Ori, mai nou, al deja celebrului apropiat al ministrului Muncii, Gabriela Firea, care era flancată în aparițiile publice de patronul azilelor groazei, Ștefan Godei.

Dragnea, cu gărzi de corp din Clanul Sportivilor / Sursa foto: Newsweek / Inquam Photo, Octav Ganea, 2019

La finalul vizitei, după ce oficialitățile au părăsit Parcul Pedagogic, bodyguarzii au rămas alături de viceprimarul Craiovei, Răzvan Diaconu. Acesta a rămas în urma coloanei oficiale, pentru că a fost abordat de o femeia. Aceasta i-a cerut ca municipalitatea să rezolve și problema țânțarilor și a căpușelor, reproșându-i reprezentantului primăriei că pentru Festivalul Intencity au fost bani. ”Dacă nu, o să vă taxăm la alegeri”, i-a spus craioveanca. Iar viceprimarul i-a răspuns: ”Sigur”.

ALEGEREA EDITORULUI