FOTO De ce e ”plajă” lângă noua Piață de la Ciupercă

774

De mai bine de o lună, în locul trotuarelor și aleilor de la Piața 1 Mai – Ciupercă, care a fost terminată, e o ”plajă” cu nisip. Muncitorii au lăsat înșirate câteva pavele și nimeni nu i-a mai văzut de la sfârșitul lunii iunie, se plâng de disconfort comercianții și cei care locuiesc în zonă.

Lucrările de modernizare ale Pieței Ciupercă au început la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an. De curând, constructorul Novara Impex a notificat SC Piețe și Târguri că a finalizat lucrarea şi a început procedura de recepţionare a investiţiei.

Accesul pietonal la piață, împotmolit în nisip

Însă, trotuarele și aleile aparțin domeniului public, așa că până când municipalitatea nu termină partea sa de reamenajare, comercianții și craiovenii se ”bucură” din plin de nisip la cumpărături.

Potrivit comercianților, lucrările la partea de acces pietonal au început cu câteva zile înainte de Festivalul Intencity, dar au fost abandonate complet tot atunci.

Când va reface Primăria aleile și trotuarul 

Conform reprezentanților municipalității, motivul pentru care nu s-au refăcut încă aleile este acela că pe parcursul verificărilor lucrărilor se pot constata deficiențe, iar dacă acestea ar fi în subteran ar fi nevoiți să le spargă. În loc de pavele va fi turnat asfalt, au mai spus aceștia.

Lucrarea la Piața Ciupercă nu este recepționată, recepția este în desfășurare în acest moment. Piața a fost construită de Piețe și Târguri din fonduri proprii, iar amenajarea exterioară trebuie făcută de către Primărie, prin contractul de reparații. Dar nu poate fi făcută înainte de finalizarea recepției pentru că pot fi constatate probleme la lucrări și constructorul va trebui să le remedieze dacă acestea apar. Asta ar implica intervenții asupra lucrării exterioare, mai ales dacă sunt probleme la branșamente. Pavelele au fost scoase pentru că se va turna asfalt, înălțimea lucrării, adică a pieții, nu mai permite montarea de pavaj, mai ales în partea din spate, dar și în față unde a apărut o diferență de nivel. Imediat după recepție se va interveni și pe trotuar”, au precizat reprezentanții Primăriei Craiova pentru Stiricraiova.

Reabilitarea Pieței Ciupercă s-a făcut de către Societatea de Piețe și Târguri Craiova, cu bani de la bugetul propriu. Contractul de modernizare, în valoare de 633.000 de lei (fără TVA) a fost atribuit firmei Novara Impex din Craiova în aprilie 2022. Conform caietului de sarcini, de la semnarea contractului termenul de execuţie pentru întocmirea PT și obţinerea autorizaţiei de construire a fost de 4 luni, iar pentru execuție 6 luni.

Pe terenul de 242 mp au fost ridicate trei construcții, cu o suprafață totală de 120 mp. Una este o hală metalică închisă, cu uşi-rulou pe trei laturi, care se ridică pe timpul verii. Aici se vor vinde fructele și legumele. Celelalte două construcții sunt modulare, lipite de hală, și vor deservi birourile, respectiv grupurile sanitare.

ALEGEREA EDITORULUI