Accesul în zona ”Basecamp”, parcul de aventuri cu obstacole la sol și cabluri la înălțime (tiroliene) amenajat în Parcul Tineretului din Craiova, se va face contracost. Municipalitatea urmează să supună votului aleșilor locali Regulamentul de funcționare al obiectivului în regim de urgență. În el sunt cuprinse și tarifele de acces, care vor fi încasate de RAADPFL. Până când vor fi puse în aplicare, craiovenii se mai pot distra gratuit, așa cum o fac încă din toamna anului trecut, când a fost inaugurat primul traseu, apoi, în primăvară, cel de-al doilea.
Parcul de aventuri este alcătuit din două tipuri distincte de trasee. Unul este cu obstacole la sol, de tipul celor pentru pregătirea militară, și e amplasat în imediata vecinătate a terenurilor sportive. Este alcătuit din 16 elemente, cu două culoare de parcurgere, dispuse longitudinal, cu două culoare de parcurgere, fiecare cu o lățime de 4m. În total, baza, care este acoperită cu nisip, are 50 de metri lungime și 8 metri lățime. Elementele sunt realizate din lemn calibrat rotund impregnat în autoclavă, diametru de 20 cm, și bare metalice rotunde cu diametru de 60 mm.
Aici organizatorii derulează activități competiționale, pe categorii de vârstă, dar și activități de antrenament coordonate și supravegheate de organizatori, în intervalele intercompetiționale.
Pe Traseul la sol pot participa trei categorii de utilizatori: adulți; studenți și elevi cu vârsta peste 18 ani și minori cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Înălțimea minimă obligatorie pentru accesul pe traseu este de 150 cm. Fiecare utilizator completează un formular de participare, ca să poată avea acces.
Tarife traseu la sol
Tariful pentru înscrierea la o competiție este de 30 de lei pentru adulți și 15 lei pentru elevi și studenți. O oră de antrenament este taxată cu 15 lei pentru adulți, iar pentru elevi și studenți – 10 lei. Filmarea din dronă este 15 lei indiferent de categoria de vârstă.
Traseele la înălțime sunt amplasate tot în vecinătatea a terenurilor sportive, pe spațiul
verde. Traseul nr. 1 – Mov are un grad ușor de dificultate, cu o lungime desfășurată de 130 m. Traseul nr. 2 – Galben are grad mediu de dificultate și are o lungime de 145 m 145 m. Fiecare dintre cele două constă într-o înșiruire a 10 elemente (jocuri) și 9 platforme amplasate pe arbori.
Traseul cu cabluri la înălțime, accesibil copiilor între 8 și 18 ani, precum și adulților, numit ”linia vieții continuă”, este format din 10 elemente (jocuri) amplasate pe arbori și trei tiroliene. Înălțimea minimă obligatorie este de 110 cm. Greutatea minimă obligatorie este de 20 kg, în timp ce greutatea maximă admisă este de 100 kg.
Tarife traseu la înălțime
O trecere pe traseu (parcurgere) de către adulți va costa 25 de lei, iar închirierea echipamentului, care este obligatoriu, – 50 de lei/oră. Pentru minorii cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani, dar și pentru studenți și elevi cu vârsta peste 18 ani, tarifele vor fi de 20 de lei parcurgerea, respectiv 40 de lei închirierea echipamentului/oră. Cei care vor să primească și o filmare cu camera montată pe cască, de tariful este de 50 de lei/oră, indiferent de vârstă.
Proiectul ”Basecamp” a fost gândit de studenții Universității din Craiova și realizat cu sprijinul financiar al Centrului de Resurse și Angajament Ford (CRAF). Machetele grafice și planurile au fost puse la dispoziție de militarii de la Naval Suport Facility Deveselu. Primăria Craiova a pus la dispoziție amplasamentul, iar RAADPFL a făcut amenajarea propriu-zisă. Supravegherea traseelor se face cu voluntari.